Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zdrcená rodina vzpomínala na Jana Kočku mladšího (†28): Od děsivé srážky v protisměru uběhly dva roky

Autor: VaB - 
28. září 2020
16:48

Už jsou to dva roky, co Jan Kočka mladší (†28) ve svém luxusním SUV jel po dálnici D11 v protisměru a srazil se s kamionem. Na místě zemřel on i řidič kamionu, obě vozidla zachvátil po nehodě požár. Kočka byl pod vlivem alkoholu a drog. Rodina mu uspořádala honosný pohřeb a podruhé si v den výročí tragédie u hrobu připomněla ztrátu syna.

Klan Kočkových si připomíná tragédii, která jej zasáhla. Dva roky uplynuly od nehody, kterou sám Jan Kočka mladší zavinil. Po dálnici D11 jel pod vlivem alkohol i drog a v protisměru urazil několik kilometrů.  

V noci se potkal s kamionem, do kterého naboural. Po nehodě auto a kamion zachvátil požár, v plamenech neměl Kočka (†28) a ani stejně starý řidič kamionu Míla šance na přežití. Oba zemřeli.

Vášně vzbudily i okolnosti, za jakých k tragédii došlo. Toxikologické testy prokázaly, že byl Kočka v době nehody pod vlivem alkoholu a drog. V krvi měl 3,5 promile a menší množství kokainu!

Pompézní průvod a pohřeb

Slavná a zámožná rodina pak svého milovaného pohřbila 12. října, pohřbu předcházel smuteční obřad v kostele Nejsvětější srdce Páně na Vinohradech, odtud se pak stovka lidí pěšky postupně přesunula na hřbitov v Olšanech. 

Průvod, kterému vévodil černý kočár s černými koňmi, dokonce uzavřel i Vinohradskou ulici. Na hřbitově se s ním pak rozloučila rodina, hrob byl zahalen v květinách, nechyběli ani holubi. 

Obrovský průvod se ale neobešel i bez kritiky veřejnosti. Některým se nelíbilo, že měl viník smrtelné nehody takto velký pohřeb, dalším pak to, že se kvůli tomu musela uzavřít ulice a odklonit tramvaje. Na průvod musela dohlížet i policie. 

Srdceryvné vzkazy 

Pro rodinu je to stále velká tragédie, kterou si připomíná. Už podruhé se u hrobu Jana Kočky mladšího sešli jeho blízcí. Na hrob přidali svíčky, věnce a květiny. Celý byl pak kolem dokola obehnaný opadaným hnědým listím.

„Stále jsi v mém srdci,“ vzkazuje Kočkovi jeho babička na věnci. Na dalším pak stojí vzkaz přítelkyně Andrejky: „Navždy v mém srdci.“ 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání