Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kamion se u Poděbrad převrátil na bok: O život řidiče bojovali náhodní svědci!

Autor: VaB - 
29. června 2020
13:32

Dálnici D11 ochromila v pondělí dopoledne vážná nehoda kamionu. Ten se převrátil na bok mimo dálnici. Svědci museli řidiče (63) resuscitovat a později ho vrtulník transportoval do nemocnice. Za nehodou pravděpodobně stojí zdravotní indispozice šoféra.

V pondělí několik minut po jedenácté hodině dopoledne došlo na dálnici D11 k nehodě. Na úrovni Kostelní Lhoty vyjel mimo dálnici kamion a převrátil se na bok. K místu tak vyjelo několik jednotek hasičů, záchranáři a byl aktivován i záchranářský vrtulník. 

„Hasiči řidiče vyprostili přes sklo, informace o úniku provozních kapalin nemám,“ sdělila Blesku mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.

Záchranáři na místo poslali rychlou lékařskou pomoc. Řidičův (63) stav byl totiž vážný! „Přijali jsme výzvu v 11:18, na místo byla poslána rychlá lékařská pomoc a byl aktivován záchranářský vrtulník z Prahy. Do příjezdu posádek probíhala telefonicky asistovaná neodkladná resuscitace s tím, že svědci se snažili muže resuscitovat, neboť byl v bezvědomí. Po našem příjezdu započal lékař intenzivní lékařskou pomoc a muže připojil na plicní ventilaci. Letecky byl poté transportován do Ústřední vojenské nemocnice. Za nehodou stojí pravděpodobně špatný zdravotní stav řidiče,“ informovala mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Nehoda se podle policejní mluvčí Petry Potočné stala na 31,5 kilometru dálnice D11 ve směru na Prahu. „Došlo k převrácení kamionu, řidič, ročník 1957, měl pravděpodobně zdravotní potíže, provoz je veden jedním jízdním pruhem,“ dodala mluvčí. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání