Herečka a někdejší manželka Bolka Polívky (71) se po letech otevřela a kvůli strachu z koronaviru přiznala, co se stalo její rodině. „Moje sestra Patricie prosila o smrt,“ svěřila nyní deníku Aha! Chantal s tím, že kdysi prodělala rakovinu prsu. Její sestra bojovala se stejnou zákeřnou chorobou, ovšem obě po svém. Patricie se vydala cestou alternativní medicíny, odmítla chemoterapii i odstranění prsních žláz.

„Chtěla se zaměřit na alternativní léčbu. Odmítla mastektomii a nakonec požádala o eutanazii,“ popsala Poullain. „Patricie zemřela ve Švýcarsku, kde je takový odchod legální. Byla jsem za ní, v klidu jsme se rozloučily,“ pokračovala ve zpovědi.  

Teď také nezažívá snadné chvíle, jelikož ji hrozba koronaviru oddělila od zbytku rodiny. Zatímco někteří její kolegové vnímají covid-19 jako těžší chřipku, ona vir rozhodně nepodceňuje. „Respektuji to, co nám říkají lékaři, a věřím klasické medicíně. Právě proto, že mám zkušenosti z docela blbý nemoci a že moje sestra doktory neposlouchala a odešla,“ netají se herečka.

VIDEO: Chantal Poullain: Doktorům věřím! Moje sestra je neposlechla a... Stalo se to nejhorší!

Video
Video se připravuje ...

Chantal Poullain: Doktorům věřím! Moje sestra je neposlechla a... Stalo se to nejhorší! Kateřina Štichová, Aleš Brunclík

Vzhledem k prodělané rakovině prsu je sama v ohrožené skupině. Právě kvůli tomu tak bohužel stále nemůže za rodinou do Francie. „Mojí mamince je pětaosmdesát let a dostala covid-19. To samé moje neteř. Obě jsou dnes zdravé jako hříbky. Ale chtěla jsem za nimi jet. Situace se bohužel zhoršila i ve Francii. Nemůžu si dovolit být v karanténě. To bych nezvládla. Tak spolu komunikujeme po skypeu,“ objasnila situaci Poullain.

„Není to o tom, že se bojím o život, ale nechci být v izolaci,“ dodala pro Aha! Chantal na soustředění finalistů Anděl mezi zdravotníky v Château Šanov. Podle svých slov dodržuje všechna proticovidová opatření. „Na testech jsem zatím nebyla, měřím si teplotu sama, a když zjistím, že někdo kolem mě to dostal, tak se tomu bránit nebudu. Můj syn Vladimír na testech byl a je v pohodě,“ tvrdí. Vladimír Polívka (31) musí absolvovat testy pravidelně kvůli natáčení Tváře, kterou nově moderuje místo Ondřeje Sokola (48).

Video: Jak probíhá vyšetření na mamografu? Podívejte se na video:

Fotogalerie
41 fotografií