Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Utajované informace k nehodě Jana Kočky ml. (†28): Obětí mohlo být víc, připouští státní zástupce

Autor: Jan Doležal - 
10. prosince 2018
14:17

Ani 73 dnů poté, co Jan Kočka ml. (†28) podle všeho zabil na dálnici D11 řidiče náklaďáku Miloslava V. (†28) i sám sebe, není jasné, zda na nehodě neměl podíl také alkohol či drogy. Zavinění nehody synem přiznal i Jan Kočka st. (52). Policie ale o případu nesmí mluvit a žalobce přes své sliby dál mlčí...

Tragédie se odehrála už 28. září a vyšetřování stále není ukončeno. Proč nymburské státní zastupitelství zakázalo policii, aby se zdržela jakýchkoli komentářů? Ta má přitom k dispozici výsledky toxikologie, takže ví, zda byl Kočka ml. opilý nebo pod vlivem drog.

Všechno už mělo být jasné

Může být v pozadí něco, o čem by veřejnost neměla vědět? Nymburský žalobce Ludvík Lukáš, který případ dozoruje, stále trvá na tom, že žádný záměr v tom není a všechno je tak, jak má být. „Ještě se dělá znalecký posudek z oboru dopravy. Pak bude prověřování ukončeno a dozvíte se všechny informace. Myslím, že to bude do konce listopadu,“ tvrdil před měsícem.

Právní kvalifikace činu se možná změní

Dnes je 10. prosince a sdílnější stále není. „Jde o komplikovanou dopravní nehodu a je nutné, abychom měli jasno v tom, jak se ti lidé na té dálnici chovali. V tuto chvíli je případ vyšetřován jako trestný čin usmrcení z nedbalosti, avšak může se stát, že na základě výsledků znaleckého posudku bude překvalifikován na trestný čin obecného ohrožení,“ řekl Blesku státní zástupce. A odtajnění informací? „Zavolejte ve středu,“ dodal.

Tragédie zasáhla všechny

„Nechápeme, jak se tato tragédie mohla vůbec stát. Zničila životy nejen naše, ale i rodiny řidiče, do kterého můj syn nepochopitelně narazil,“ řekl Blesku Jan Kočka starší (51). „Vypadá to, že nehodu způsobil náš syn, ale o to není náš smutek menší a celá naše rodina soucítí i s rodinou druhé oběti. Jejich smutek je navíc umocněn faktem, že se jedná o člověka, který nehodu nezpůsobil, a tak chápeme jejich obrovský pocit křivdy,“ dodal.

Tajnosti jsou v pořádku, tvrdí ministerstvo

„Státní zástupce si může vyhradit právo poskytnout informace v určité trestní věci. Nejedná se o nic neobvyklého a policie pak může poskytovat informace pouze s jeho výslovným souhlasem,“ obhajuje počínání žalobců mluvčí ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka. Upozorňuje, že využití tohoto práva je zcela na uvážení státního zástupce. „Zákon nestanoví žádné mantinely, kdy tak může nebo kdy by tak měl učinit,“ doplnil mluvčí.

yaaro ( 11. prosince 2018 09:31 )

V okamžiku kdy pan Kočka vjel do protisměru se jeho směr stal tím správným a naopak od této chvíle jeli všichni ostatní v protisměru. Pan Kočka měl v krvi látky které bohatí lidé potřebují ke svému úspěchu a tak alkohol a kokain je tam na navýšení všeobecného moudra a marihuana na uklidnění duše. Nehodu způsobil řidič náklaďáku který před autem pana Kočky měl okamžitě sjet do příkopu poté vyskočit a klanět se podobným způsobem jak se to dělá v Severní Korei k uctění Kima. Co se to s námi stalo že se chvějeme vzrušením když vidíme podvodníky a nebo zloděje že se tetelíme štěstím opravdu jsme už tak hloupí a bez morálky??

DWEI ( 11. prosince 2018 08:38 )

Kdyby byl Kočka v době nehody čistý, tak by se to okamžitě troubilo do všech medií včetně bulváru - takhle to samozřejmě vypadá, že měl naváto a nejpíš i zfetovaný a státní zástupce vydal zákaz o zveřejnění informací neboť se mu naplnila kapsička

matylda-rut ( 11. prosince 2018 00:56 )

Ráda bych věděla jestli tatíček dal několik melounů rodině zavražděného. Chudáci si museli platit pohřeb sami a nikdo na ně nebral ohled. Za to netaktní Kočkovi vystrojili vrahovi pohřeb hodné pohřbu anglické královny. Ani Havel neměl snad větší taškařici. A tady máte tu vaši údajnou demokracii. Jen někteří si mohou dovolit mlčet jestli byl synátor sfetovanej a ožralej na mol, že rodino Kočková? Jste k blití.

kakamilek ( 10. prosince 2018 20:21 )

Nezbývá litovat,že v tom voze nesedělo ještě minimálně pět členů toho kočkovic gangu.Samozřejmě včetně toho "státního úplatného hajzla"

kocdivoka ( 10. prosince 2018 18:48 )

Bobezchaloupky Stydím se za takové lidi, jako jste vy. Svými názory, jste sto let nazpět. Ja jsem taky z vesnice a to co si tam lidi za volantem dovolili... Ožralý chlap s traktorem, vesničti hejsci na šrot na čtyřkolkåch co řádí po lese. Je to vše o výchově a o tom co máte v hlavě a srdci. Ne o tom, zda je člověk z Brna, Prahy, nebo z dědiny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání