Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Utajené vyšetřování Kočkovy (†28) nehody: Policii zakázali říct pravdu!

Autor: chal, kon - 
5. listopadu 2018
11:34

Tragickou smrt Jana Kočky mladšího (†28) a dalšího řidiče Miloslava (†28) stále provází nejasnosti. Policisté přes měsíc čekali na výsledky z toxikologie, které měly určit, jestli byl v době nehody pod vlivem omamných nebo návykových látek. Když už jim konečně přišly, státní zastupitelství o nich policistům zakázalo mluvit.

Jan Kočka mladší zemřel na konci září při nehodě, kterou podle všeho sám způsobil. Se svým luxusním vozem totiž kolem páté hodiny ráno najel na dálnici do protisměru, kterým jel zhruba dva kilometry, než se čelně srazil s nákladním vozem. Vozidla začala po střetu hořet, oba řidiči bohužel zraněním podlehli.

Okamžitě se začalo spekulovat, jestli nebyl viník nehody pod vlivem alkoholu. Na tuto otázku měly odpovědět výsledky z toxikologie, na které se čekalo přes měsíc. Jenže i když už je policisté mají k dispozici, nesmí je na příkaz státního zastupitelství zveřejnit.

„Státní zástupce v Nymburce si vyhradil právo k poskytování informací k tomuto případu. My se k tomu tedy nesmíme už vyjadřovat. Jakékoliv dotazy směřujte na Státní zastupitelství v Nymburce,“ řekla Blesku mluvčí nymburské policie Petra Potočná.

Státní zastupitel Ludvík Lukáš ale sdílnější nebyl. „Zatím máme informační embargo, protože prověřování není ukončeno. Ještě se čeká na další znalecké posudky,uvedl s tím, že až budou hotovy všechny znalecké posudky, poskytne médiím všechny informace o případu.

„Ještě se dělá znalecký posudek z oboru dopravy ke stanovení rychlosti a vyloučení technické závady. Pak bude prověřování ukončeno a dozvíte se všechny informace,“ vysvětlil nymburský státní zastupitel. „Myslím, že to bude trvat do konce listopadu, to je můj hrubý odhad. Protože znalec musí prozkoumat vraky těch vozidel, aby stanovil, zda nebyla příčinou technická závada, a stanovil rychlost těch vozidel,“ dodal s tím, že jde o standardní postup a státní zastupitelství určitě nehodlá výsledky zatajit.

V jiných případech to ovšem státním orgánům tak dlouho netrvalo. Například při loňské tragické nehodě v Nelahozevsi na Mělnicku, kdy zahynuli dva lidé. Řidič superbu předjížděl na plné čáře a čelně se srazil s protijedoucí kiou, ve které seděla jedenatřicetiletá maminka s dvěma dětmi. Žena i řidič, který nehodu způsobil, na místě zahynuli. Už po dvou týdnech policie oznámila, že podle výsledků toxikologického rozboru měl muž v krvi přes jedno promile alkoholu.

Opulentní pohřeb naštval Pražany i pozůstalé

Pohřeb Jana Kočky ml. vyvolal podobnou pozornost jako samotná nehoda. Posledního rozloučení se zúčastnilo několik stovek smutečních hostů, kteří průvodem z kostela na Olšanské hřbitovy zablokovali na několik desítek minut Vinohradskou třídu, čímž některé obyvatele Prahy naštvali. Lidé, včetně matky druhé oběti nehody, také poukazovali na fakt, že Jan Kočka při srážce zabil nevinného člověka, a proto by neměl mít takto opulentní veřejný pohřeb.

Video: Pohřeb Jana Kočky (†28): Kočár s rakví, průvod Prahou a emoce rodiny!

Video  Pohřeb Jana Kočky (†28): Kočár s rakví, průvod Prahou a emoce rodiny!  - redakce Blesk
Video se připravuje ...

va45 ( 6. listopadu 2018 09:53 )

To jsou komedianti Kočkovi pro národ tak důležití,že policie musí dělat s jedným nicneříkajícím Kočkou co zabil nevinného člověka tajnosti?

villon ( 5. listopadu 2018 23:20 )

Tohle zatajování je jasná odpověď národu! Bil ožralý.

1917 ( 5. listopadu 2018 21:45 )

Já si ještė pamatuji jak k nám po válce jezdila stará babka Kočková,praprababička tohoto zmeta,v malé dřevěné maringotce za kterou táhla 4 houpačky a když si potřebovala zatopit tak za koš dřeva nás nechala pohoupat 1/2 hodiny.Dnes u těchto "celebrit" rodičům při návštěvě jejich atrakcí nestačí tisįcovka a to se ani neptám jestli vůbec platí daně.Prostě nové poplyšákové "celebrity" asi jako chudí herci!

kritick ( 5. listopadu 2018 19:06 )

Já už vím, kdo je viníkem! Je přece logický, že kdyby po té dálnici ten náklaďák nejel, tak se přece nic nestalo! Dokonce si tajně myslím, že ten chudák řidič si před odjezdem v kantýně dal nealko pivo a tak musel být pod vlivem alkoholu, čímž nedokázal včas správně zareagovat na rychle jedoucí vozidlo v protisměru(ve správném, rychlém pruhu)! Takže jednoznačným viníkem této zbytečné politováníhodné smrti špinavého mafiána je ten vožralej a silniční zákon nedodržující řidič náklaďáku! Jen počkejte na konec tzv. vyšetřování, dáte mi za pravdu!

bezodkladne ( 5. listopadu 2018 18:37 )

Je zajímavé,že pod článkem Martin před nehodou pil a zabil 13 letého syna není ani jeden příspěvek. To vás nezajímá.Chcete jen štvát proti Kočkům protože mají peníze.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání