Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chlapce (6) srazil na přechodu řidič: Příbuzní mu pak šíleně ublížili

Autor: shp - 
31. října 2018
18:44

Nepochopitelná nehoda a děsivý pohled na ni. V pondělí 29. října srazil v obci Slovenský Grob na řádně označeném přechodu řidič malého chlapce a způsobil mu vážná zranění. Policie zveřejnila video z neštěstí, na kterém je vidět, jak šestiletému hochovi jeho příbuzní po tragédii ublížili.

Mluvčí Krajského ředitelství Policejního sboru v Bratislavě Veronika Slamková řekla, že osobní auto řídil 69letý muž. „V čase krátce před 12:30 po Hlavní ulici ve směru do obce Chorvatský Grob na jednom z řádně označených přechodů pro chodce došlo k srážce uvedeného vozidla s šestiletým chlapcem, který měl na přechod náhle vstoupit v těsné blízkosti projíždějícího vozidla,“ prozradila webu Pluska.sk.

Srážkou byla chodcovi způsobena těžká zranění, která si vyžádala jeho převoz do jedné z bratislavských nemocnic,“ dodala mluvčí. Dechová zkouška vyloučila, že by byl řidič pod vlivem alkoholu. „Přesné příčiny, okolnosti, jako je míra zavinění této dopravní nehody, jsou v současnosti předmětem vyšetřování. V této souvislosti pověřený příslušník PZ začal trestní stíhání ve věci přečinu ublížení na zdraví,“ doplnila Slamková.

Slovenská policie na své stránce upozorňuje, aby svědkové nepodávali pomoc takovým způsobem, jak je vidět na zveřejněném videu z havárie v Slovenském Grobě. „S tělem zraněného nikdy nehýbejte, můžete ho zabít,“ varuje policie. Výjimkou je případ, že by zůstal po nehodě na místě, kde mu hrozí další nebezpečí. Rozrušení příbuzní mu tak tímto chováním nejspíš velmi ublížili.

pajato73 ( 28. prosince 2018 13:44 )

na videu je videt, ze jsou to cigosi a to je jejich normalni reakce u decek. Jestli zlobi nebo nechcou jit dal.... proste se je chytne za limec a tahne se je jako pytel sena... normalka u cigosu... a zase o jednoho mene

bruclik ( 4. listopadu 2018 13:01 )

Že jel jako prase bych netvrdil, jestli časy videa odpovídají, tak jeho průměrná rychlost v celém videu byla kolem 51 km/h (tachometr ukazuje o 3-4 více, tak tam mohl vidět tak 54 Km/h) a na mokré vozovce s dráhou zastavení vozidla (odečtenou z videa a mapy) 30m to i odpovídá té rychlosti a i brzdné dráze a průměrné reakční době. Řekl bych, že tento 69 letý řidič nejel zrovna opatrně. Byla mokrá vozovka a bylo to v místech 2 přechodů a nepřehledném prostoru plném stromů u silnice (zrovna v tom místě byl před 6 lety ještě strom malinkatý a byl tam daleko lepší výhled u tohoto přechodu) . Ale video bylo uvolněno hlavně pro tu velmi nevhodnou reakci lidí, co následovala místo adekvátní první pomoci zraněnému.

pepen ( 1. listopadu 2018 08:09 )

Řidič v obci musí předvídat cokoli.Někteří řidiči jezdí jak prasata s mobilem v ruce !!!!!

petrw ( 1. listopadu 2018 06:19 )

zkratik ...a kluk tam vlitnul jako prasapapik

cznb ( 31. října 2018 22:57 )

Mně se naopak zdá rychlost řidiče v normě, ale troufám si tvrdit, že nepřiměřenou rychlost měl chlapec.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání