Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Martínek (3) přišel při nehodě o mámu i babičku: Sousedé pro něj shánějí věci a peníze

Autor: ljš, hra - 
24. října 2017
13:46

Zůstala mu jen teta! Teprve tříletý Martínek přišel při tragické nehodě na Strakonicku v jedné vteřině o maminku (†24) a babičku (†50). Blízcí rodiny se nyní snaží sehnat potřebné věci a peníze, aby mohli chlapeček s tetou těžkou situaci překlenout.

K nehodě došlo ve středu krátce po poledni u Přechovic na Strakonicku. Martínkova babička tam se svým peugeotem vjela ze zatím neznámých příčin do protisměru přímo pod kola protijedoucího kamionu.

Srážku neměla nejmenší šanci přežít ani ona, ani Martínkova maminka. „Padesátiletá řidička a její čtyřiadvacetiletá spolujezdkyně nehodu nepřežily. Řidič nákladního automobilu vyvázl bez zranění,“ uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková. Chlapeček byl v době nehody ve školce v Čepřovicích. Ráno tedy bohužel svou maminku objal naposledy, o pár hodin později už z něj byl sirotek.

„Martínek bohužel nemá tatínka a poslední člověk z jeho rodiny je teta, která sama řeší existenční problémy,“ vysvětlila ve své výzvě teprve patnáctiletá studentka strakonického gymnázia Kateřina Božková, které není osud chlapečka lhostejný. Ve spolupráci s čepřovickou školkou se pro něj snaží sehnat oblečení, hračky, ale i třeba různé dobroty, aby situaci rodině ulehčila.

Katčiným úsilím se inspirovala obec, kam chlapeček chodí do školky, a nechala zřídit účet, na který mohou lidé Martínkovi a jeho tetě posílat peníze. Bude se z nich hradit školné, strava, ale i další věci. „Mysleli jsme, že přispějí jen lidé z obce, ale teď jsem překvapená, jak se lidé hlásí. Mysleli jsme, že se bude jednat o pár tisícovek, reakce je ale tak veliká, tak jsme založili účet, který budeme spravovat. Lidé už nechali nějaké peníze ve školce, ty půjdou na účet a budou určeny pro potřeby Martínka,“ uvedla starostka Čepřovic Barbora Poláčková. 

„Účet jsme založili v úterý ráno a už tam chodí peníze. Solidarita je obrovská. Minimálně jednou týdně budu informovat o pohybu na účtu, aby si lidé nemysleli, že z toho někdo profituje,“ dodala. 

Podle ní se teta nastěhovala k Martínkovi do sousedních Litochovic, aby mohl zůstat ve svém prostředí. „Na základě komunikace s ní bychom chtěli Martínkovi zřídit účet, kde by měl dispoziční právo, až mu bude osmnáct let. Ale to je otázka vzdálené budoucnosti,“ plánuje Poláčková.

Věcí se během několika dní sešlo pro Martínka hodně, proto jsou nyní vhodnější peníze. „Pokud chce však někdo poslat dárek, je to samozřejmě vše vítáno. Takový balíček od Ježíška tříletému klukovi určitě udělá radost. Lze ho poslat na adresu školky u nás v Čepřovicích, ta to malému a jeho tetě předá,“ uvedla.

Chcete Martínkovi a jeho tetě přispět i vy? Peníze můžete zasílat na účet 115-5499120257/0100.

la_ragazza ( 24. října 2017 22:18 )

 Moc Vám přeji abyste to oba zvládli. Slečnu neskonale obdivuji za její obětavost a odvahu. Bůh Vám to vrátí i s úroky. Držím palce a přeji hodně sil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání