Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sebastiánek (†3) zemřel kvůli chybě v nemocnici: Ničí jeho hrob! Je to msta, říkají rodiče

Autor: lm - 
2. listopadu 2017
12:44

Hyenismus neskutečných rozměrů! Zdrcenou rodinu malého Sebastiánka (†3), který v lednu za podivných okolností zemřel v nemocnici, zasáhla další rána. Neznámý vandal ničí hrob jejich syna. Podle rodiny jde nejspíš o někoho z nemocnice, kdo se mstí za to, že upozornila na jejich pochybení.

Tříletý Sebastián ze slovenské Nitry skončil v nemocnici minulý rok. Dítě zničehonic začalo zvracet a zjistili mu cukrovku. Dali ho proto na jednotku intenzivní péče, podle rodičů se mu ale lékaři nevěnovali. Personál měl dokonce rodičům říct, že na "cukrovku se neumírá". Chlapeček ale pár hodin na to přestal dýchat a zemřel.

Rodičům dal za pravdu i Úřad pro dohled nad zdravotnickou péčí, který konstatoval, že personál pochybil. Někteří aktéři tragédie to ale patrně neunesli. Podle babičky Sebastiánka si zdravotní sestry z dětského oddělení založily na sociálních sítích různé profily a útočily na zdrcenou maminku chlapečka. Vylívat si zlost měla i dcera jedné ze sester. "Namísto samoočisty sebe samých parazitují s největším hyenismem na této hrozné a bolestivé události, kterou ale způsobily samy," řekla babička serveru Pluska.sk, podle které útoky paradoxně začaly poté, co nemocnice uspořádala seminář etického přístupu, aby se případ Sebastiánka už neopakoval.

To ale zdaleka není to nejhorší. Někdo se dokonce neštítil si vylít zlost na hrobu nevinného chlapečka. "V tomto čase nastalo i ničení hrobečku se záměrem psychicky složit maminku. Kdosi pootáčel všechny andělíčky hlavou dolů, hrob polil voskem, zničil na něm lucerny a nadělal i další škodu. Dcera se z toho, co uviděla na hřbitově, zhroutila," popsala babička s tím, že rodina kvůli tomuto odpornému činu podala další trestní oznámení.

Vedení nemocnice se přitom za tragédii omluvilo a vyjádřilo na smrtí chlapečka lítost. "Upřímně řeknu, bylo to poprvé, co jsem se cítila dojatá po návštěvě nemocnice. Bylo vidět, že některé lidi z vedení to, co se stalo, mrzí a projevili přece jen špetku lítosti. Bohužel toto nemohu říci o sestřičkách, které jako by si ani neuvědomovaly, co svým jednáním způsobily. Oni to zjistí později, když začne vyšetřování. Aspoň že se přiznala dcera jedné z nich, že všechno to šílenství a zlé směrem k Sebastiánkově mámě způsobila ona," dodala babička.

Video: Holčička se popálila při požáru dětské chůvičky, v nemocnici zemřela

nazornavec ( 5. prosince 2017 23:48 )

Taky myslím. Vždyť by jim muselo dojít, že to na ně padne. I když možné je všechno. Slovenští doktoři nejsou zrovna výkvět inteligence (samozřejmě ne všichni, jen někteří).

nazornavec ( 5. prosince 2017 23:40 )

Jak se zdá, sestrám to nikdo neřekl.

nazornavec ( 5. prosince 2017 23:37 )

Rodiče přišli o svého synka. Opravdu si myslíte, že jejich největší prioritou je dostat se do bulváru? K napadnutí nemocnice jim stačí ta zanedbaná péče. A hyena jste tak akorát vy.

europa ( 3. listopadu 2017 07:48 )

Krásný chlapeček. Rodičů je mi nesmírně líto. Není nic horšího, než když člověku zemře jeho dítě. A stále častěji se přesvědčujeme, že zdravotnictví na Slovensku, ale i u nás je totálně v (_._).

naidka ( 2. listopadu 2017 20:16 )

Neomluvitelná je vaše lékařská latina, doktore.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání