Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Utýraná Janička (†2) byla miláčkem Terezy Maxové. Fotila s ní i kalendář

Autor: lara - 
25. října 2017
05:01

V den svých druhých narozenin podlehla Janička poranění mozku, způsobenému údajně údery do hlavy. Podle policie jí smrtelné rány uštědřila pěstounka. Než si ji pěstouni vzali k sobě, byla holčička miláčkem personálu v domově, kde žila. A dokonce se objevila v jednom kalendáři Nadace Terezy Maxové.

Jana přišla na svět v sedmi měsících. Narodila se matce, která se ani o jedno ze svých sedmi dětí nedokázala postarat. Jako otce uvedla muže částečně zbaveného svéprávnosti.

Dítě bylo o pár měsíců opožděné, ale v jednom pražském zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc během ročního pobytu skluz rychle dohánělo. "Janička se měnila v komunikativní veselé dítě. Stala se miláčkem celého personálu. Tereza Maxová se s ní dokonce fotila do jednoho kalendářů. V domově ji navštěvoval hlavně otec," řekl Mladé frontě Dnes jeden ze zdrojů.

I když se rodiče o holčičku zajímali, tak přesto byla svěřena do pěstounské péče jejímu strýci a jeho o deset let mladší manželce. Dvojice děvčátko převzala 14. července. I když kontrola v rodině nic znepokojivého neobjevila, tak Janička byla dlouho týrána. Pěstounka ji bila páskem do hlavy a právě to mělo údajně způsobit její smrt 9. října.

"Popravdě, tato kauza je v průběhu vyšetřování. Necítím se proto povolána ji jakkoliv v tuto chvíli komentovat. Děkuji za pochopení," sdělila Blesk.cz ředitelka Nadace Terezy Maxové Tereza Sverdlinová.

Obviněná pěstounka je ve vazbě a hrozí jí dvanáctiletý trest.

DWEI ( 25. října 2017 12:58 )

Souhlas s příspěvkem, kde je psáno o špatném systému, špatné práci sociálních pracovníků a hlavně jejich nulové zodpovědnosti.... Chudinka holčička! Musela zažít neskutečné utrpení.......... té zrůdě i jejímu partnerovi napařit pořádný trest a hnát k odpovědnosti i sociálku v Rokycanech!!!!!!!!!!

wildcat ( 25. října 2017 12:14 )

Myslíte že by si měla adoptovat ty miliony chuďátek z celého světa? Ona dělá pro charitu dost. Spíše je na pováženou dozor sociálních pracovnic nad pěstouny.

beruska56 ( 25. října 2017 09:49 )

Také znám jednu vypečenou rodinku pěstounů. Vzali si do péče dítě s Downovým syndromem jen proto,že má sirotčí důchod a celkem pěkný majetek po otci. To se jim to žije příspěvek pro pěstouny příspěvek na péči přídavky a sirotčí důchod a celá familie nemusí do práce

urim ( 25. října 2017 08:38 )

Pěstounská péče tu byla běžná i za komunistů, to ale nemění nic na tom, že spousta lidí si bere a brala děti do péče právě kvůli penězům. To, že se dějí takové věci , jako tohle utýrání dítěte, je podle mě věcí špatného systému a práce socialních pracovníků a jejich nulové zodpovědnosti za následky.

urim ( 25. října 2017 08:30 )

Tohle celé je výsledek práce sociálních pracovnic. Dvanáct let ji hrozí, to tedy znamená, že taky třeba vůbec ne. Za ubití a týrání bezbranných dětí by měli podobným zrůdám dávat minimálně dvacet let, nebo doživotí. Když se poperou dva chlapi, silově vyrovnaní a jeden na následky zemře, dostane za zabití druhý obdobný trest , jako tahle odporná kreatura.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání