Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Děsivé detaily týrání Janičky (†2) pěstounkou: Dvakrát zlomená čelist!

Autor: dce - 
24. října 2017
11:24

Takto šokující případ Česko nepamatuje. Teprve dvouletou Janičku podle policie utýrala její pěstounka z Rokycan. Přitom šlo o tetu nebohé holčičky. Ta to na světě během svého krátkého života neměla nijak lehké. Narodila se předčasně, většinu života strávila v ústavu a místo milující rodiny narazila na sadistickou macechu.

Janička se narodila už v sedmém měsíci těhotenství. Její matka se o ni, stejně jako o dalších šest dětí (později sedm), nedokázala postarat. Otec byl navíc částečně zbavený svéprávnosti. A tak miminko putovalo do jednoho z pražských zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc.

Zde se podle deníku MF Dnes Janička rychle zabydlela – ačkoliv byla zpočátku opožděná, v ústavu se brzy dostala na úroveň svých vrstevníků. „Janička se měnila v komunikativní veselé dítě. Stala se miláčkem celého personálu. V domově ji navštěvoval hlavně otec, dítě si bral na vycházky i víkendové propustky,“ řekl Mladé frontě anonymní zdroj.

14. července ale otec i se svou matkou přišli do domova a Janička tam nebyla. Domů si ji totiž odvezli pěstouni – bratr Janiččiny matky se svou o deset let mladší manželkou. Ti vychovávali už Janičky půlroční sestru. Rodinu kontroloval městský úřad a nenašel žádnou závadu.

Jenže jiný názor měli zaměstnanci dětského centra i sousedé manželského páru. Noví pěstouni na ně působili zanedbaně a nevěrohodně. Holčičce do centra nepřinesli žádnou hračku a na úřadě je zajímala jen finanční stránka věci. Podle sousedů se z jejich bytu navíc často ozývaly hádky.

Případ se začal rozvíjet ve chvíli, kdy záchranáři nahlásili na policii podezření z týrání dítěte. Na místo je k holčičce, která se dusila při jídle, přivolali sousedé. Janička už byla ve vážném stavu a v nemocnici později zemřela. Na jejím těle ale byly patrné známky starších zranění. Mimo jiné měla i dvakrát zlomenou čelist.

Pěstounka (25) se údajně později přiznala, že dítě bila koženým páskem do hlavy. Žena nyní ve vazbě čeká na soud. Hrozí jí 12 let.

Nezadat ( 24. října 2017 13:30 )

Za modřinu na zadku vám sociálka odebera dítě a pak to ty svííně dají zrůdám.Zavřel bych i tu svííňu co děti odebrala a dala je té zrůdě.

Monikay ( 24. října 2017 13:12 )

Čirý hnus

zednik ( 24. října 2017 12:35 )

V červenci jim ji ústav vydal jako veselou a spokojenou holčičku. Za dva měsíce !!!! ji utýrali k smrti. Co to dítě muselo vytrpět , panebože! Dva měsíce pekla, a kolikrát tam byla sociílka, kolikrát ji viděla lékařka??

zednik ( 24. října 2017 12:30 )

Takže se vlastně z příbuzných nejlépe k nebohé Janičce vlastně choval její otec,který byl bohužel částěčně zbaven svéprávnosti. Matka, teta a její manžel jsou normální zrůdy. Hrozících 12 let je směšný trest

1pravda1 ( 24. října 2017 12:19 )

Zrůdný ministr Herman byl ve volbách vykroužkován! tak, alespoň mají lidé rozum. Zničit fungující vepřín, který byl vybudován pouze na okraji tábora a postavit za velké peníze památník vedle památníku, který už tam za 20 milionů stojí, může fakt už jen dement! Mělo být referendum o zbourání vepřína a případně by dostávaly rodiny, kteří v táboře někoho měli peníze jako odškodné, rozhodně by to vyšlo levněji, než odkup vepřína za půl miliardy a další miliony bude stát jeho likvidace a postavení nového pomníku vedle starého! Alespoň by z toho lidé něco měli, jinak udělat revizi a všude, kde se vraždilo postavit památník, doufám, že restaurace v Uherském Brodě, kde bylo zavražděno 8 lidí nestojí a je tam památník! Nebo je u každého násilí jiná mez?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání