Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Sebastián (†3) přišel do nemocnice s cukrovkou, domů už se nevrátil. Lékaři pochybili

Nešťastná matka chce vědět, kdo zavinil smrt jejího syna.
Nešťastná matka chce vědět, kdo zavinil smrt jejího syna.  (Autor: TV Markíza/TVNoviny.sk)
Autor: lm - 
28. září 2017
11:54

Tříletý chlapeček přišel do nemocnice s cukrovkou a domů už se nevrátil. Dítě v nemocnici zemřelo a rodina se ptá, kdo za to může. Podle Úřadu pro dohled nad zdravotní péčí nemocnice pochybila. Rodiče už podali trestní oznámení.

Tříletý Sebastián ze slovenské Nitry skončil v nemocnici minulý rok. Dítě zničehonic začalo zvracet a zjistili mu cukrovku. Dali ho proto na jednotku intenzivní péče, podle rodičů se mu ale lékaři nevěnovali.

„Přestával nás vnímat, na což jsme stále upozorňovali, ale personálu to bylo jedno, oni říkali, že to je len cukrovka a na cukrovku se neumírá,“ popsala nešťastná matka TV Markíza, která o případu informovala. 

Chlapeček pak o pár hodin později přestal dýchat. „Resuscitovali ho, nastartovali mu srdíčko, převezli ho do Bratislavy, ale byl ve stavu mozkové smrti, což nám nikdo nepověděl,“ dodala. Rodiče synka pohřbili před devíti měsíci a od té doby čekají na výsledky vyšetřování, aby zjistili, kdo je za jeho smrt zodpovědný.

Případem se zabýval i Úřad pro dohled nad zdravotnickou péčí a shledal, že
nemocnice se o malého pacienta nepostarala dostatečně. Podle informací televize se v osudnou noc, kdy Sebastián zemřel, pokazil monitorovací přístroj. Nemocnice nyní prověřuje, jestli chyby při léčbě způsobily smrt pacienta a kdo je za ně zodpovědný. Rodiče už podali trestní oznámení na neznámého pachatele pro usmrcení a čekají, jak dopadne vyšetřování nemocnice.

krtek. ( 28. září 2017 12:37 )

A muze za to monitor ktery se rozbil, to tam nebyli treba nejaci lekari ? na jipce sester jak nas.. a nikdo ho nekontroloval ?

Zobrazit celou diskusi