Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Těhotná maminka (†36) zemřela v nemocnici: Lékaři zapomněli, že má nemocné srdce

Autor: lm - 
7. září 2017
06:30

Maminka Kelly Forrest (†36) byla v 32. týdnu těhotenství, když se jí přitížilo a vyhledala pomoc lékařů. Nemohla popadnout dech, potila se, zvracela a měla závratě. Lékaři ji ale poslali domů a žena po několika dnech zemřela. Nyní se ukázalo, co tragédii způsobilo.

Kelly Forrest (†36) z anglického města Kingston upon Hull tragicky zahynula v červnu 2014. Její smrt přišla jen pár dní poté, co se vydala hledat pomoc do místní nemocnice. Lékaří jí ale předepsali železo na anémii a poslali ji domů. Za několik málo dní pro ni musela záchranka, bohužel už ale bylo pozdě. Kelly v nemocnici zemřela, ale její dva syny se podařilo zachránit císařským řezem.

Provedená pitva odhalila, že příčinou smrti byla tzv. dilatační kardiomyopatie, tedy postižení srdečního svalu. Kelly přitom lékaře na porodním oddělení při první schůzce varovala, že její táta na tuto dědičnou srdeční chorobu zemřel, když mu bylo pouhých 22 let. V její elektronické kartě ale tato informace chyběla a další lékaři o možném vážném problému neměli ponětí.

Podle oficiálního vyšetřování ale překvapivě tato chyba neměla na smrt ženy vliv, s čímž rodina razantně nesouhlasí. „Jak sakra mohli zapomenout zmínit něco tak zásadního do jejích lékařských záznamů, když věděli, že je to pro těhotné ženy nebezpečné?“ řekla britským médiím zdrcená matka Anne Campbell. Podle vyšetřovatelů by ale lékaři stejně tragédii nemohli odvrátit. „Jsem si jistá, že by ji lépe monitorovali, kdyby o tom věděli,“ dodala matka zesnulé ženy.

levandulova ( 7. září 2017 17:51 )

Vy jste si nekdy praci lekare zkusil? Ze tak presne vite, co delaji nebo nedelaji a jak to maji delat? I lekar je jenom clovek. A kazdy clovek je omylny. Stejne jako pilot dopravnich letadel, udela chybu a letadlo se zriti. Je pod velkym tlakem a je adekvatne zaplacen a, ma povinne prestavky. Narozdil id lekare, ktery bere almuznu a je nucen k prescasum, takze vysledny plat je jako za dve prace na plny uvazek. A jeho odpocinek veru nikdo neresi. Pretazeny nezaplaceny lekar, jak trotli jako vy vyrvavaji do sveta, ze co jeste chce, je nejvetsi riziko. Nezaplatite si lekare, riskujete. Dobre vam tak, luzo ceska. Kazdy ubozak se srovnava s lekarem, nebo lekare s prodavackou. Milu zlaty, zkuste si nejdriv vystudovat medicinu, pak delat sest let atestace, neustaly stres v praci kvuli obrovske zodpovednosti za zivoty lidi a dostat za to usmolene penize, ktere tak tak hodinove dosahuji prumerne mzdy.

villon ( 7. září 2017 17:31 )

Když nemám v cajku srdíčko, tak nesouložím, to dá rozum, ne? A ještě k tomu ženská, ty jejich orgasmy, to je něco.

sores ( 7. září 2017 09:41 )

Den co den zabijí neúmyslně ale svou nedbalostí doktoři lidi co by mohli ještě léta žít!!!!!! Staší přitom větší péče a pozornost. Jenže, jsme pro ně kus,číslo a ne jejich příbuzní. Ale rádi by chtěli astronomické platy,od 150 tisíc nahoru! Jinak na pacienty kašlou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání