Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Luxusní BMW "zaparkoval" na pardubickém semaforu známý písničkář: Vytlačili mě, tvrdí Štěpán

Aktualizováno -
16. září 2020
17:03
Autor: VaB, ČTK - 
16. září 2020
12:01

Sportovní BMW skončilo v Pardubicích na semaforu, ten poškodil i další tři auta. V „tisícikoňovém“ autě jel mladý písničkář Štěpán. Podle svých slov ho vytlačilo jiné auto, video ale dokazuje něco trochu jiného. Jak se k tomu Štěpán postavil?

10. září došlo v Pardubicích v rušné křižovatce ulic Masarykovo náměstí a Sukova k poněkud bizarní nehodě. Třídveřové BMW černé barvy se přiřítilo do křižovatky, řidič dostal pravděpodobně smyk a skončil na semaforu. 

Padající sloup navíc poškodil i další auta stojící na křižovatce. „Celkové skóre: 1 zraněný, 3 auta poškozená a 1 semafor pokácený,“ informovali pardubičtí strážníci na facebooku.

Podle zjištění Blesku je řidičem BMW mladý písničkář Štěpán R. Fotografii z nehody sdílel na instagramu i profil pod názvem Idioti na silnicích. Štěpán na příběh zareagoval s tím, že auto má 1000 koní. „Někdy si to zkus,“ napsal. Jde o vůz BMW 850i, v konfigurátoru na stránkách BMW má vozidlo v nejvyšší výbavě, včetně sportovní M výbavy, jen 600 koní.

Video  Mladík skončil s BMW na semaforu.  - Instagram
Video se připravuje ...

Autor stránky odepsal, že by se bál. „No vidíš. Já ne a takhle to dopadlo,“ odepsal Štěpán. Zničehonic pak na svou obhajobu napsal: „Jinak kdyby tě to zajímalo, tak jsem jel 48 km/h a stál na červený, kdy mě vytlačila audi do levého pruhu a já moc šlápl na plyn,“ obhajoval se.  

Na videu, které koluje po sociálních sítích, je ale vidět, jak mladík v BMW vjede do křižovatky ve vyšší rychlosti, nezvládne zatáčku a skončí na ostrůvku a v semaforu. Naštěstí byl tou dobou ostrůvek prázdný.

Na záznamu je ale také vidět, že kolem havarovaného auta projíždí řidiči, ale nikdo z nich nezastaví a nepodívá se, zda se nikomu nic nestalo. „Ještě cigáni v audi odjeli a já sám si volal sanitku,“ dodal. Policie o tom, že by v dopravní nehodě figurovalo jiné vozidlo, nic neví. „Řidiči byla na místě uložena bloková pokuta ve výši 1500 korun,“ řekla Blesku policejní mluvčí Dita Holečková s tím, že frekventovanou křižovatku budou muset řídit policisté do té doby, než se opraví semafory.

To trvalo až do středy, kdy Technické služby města oznámily, že světelná signalizace je opět v provozu. „Díky vysokému nasazení kolegů z divize veřejné osvětlení se podařilo světelné signalizační zařízení na křižovatce ulice Hradecké se Sukovou třídou zprovoznit již dnes v odpoledních hodinách. V tuto chvíli je křižovatka plně funkční," uvedla ve středu mluvčí Služeb města Pardubic Klára Sýkorová.

Neovládl se

Mladý řidič se na sociálních sítích nakonec rozhodl, že zveřejní své prohlášení. Jak sám uvedl, vracel se z Německa domů a chtěl se stavit na obědě. Na křižovatce se zařadil jako druhé vozidlo.

Když padla zelená, auto před ním se nikam nerozjíždělo, řekl si, že asi schválně, chtěl jej tedy předjet. „V té chvíli jsem situaci podcenil, neovládl své nervy a rozhodl jsem se toto vozidlo předjet přes volný pruh zleva. Ve chvíli, kdy jsem se rozjel, se vozidlo přede mnou naschvál rozjelo, já zazmatkoval a špatně a příliš sešlápl plynový pedál,“ uvedl muž. A jelikož své auto už neovládl, skončil v semaforu. Celé vyjádření si můžete přečíst na obrázku v galerii. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání