Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Další stopa v případu ztracené Maddie: Nový svědek promluvil! Šokující slova na adresu podezřelého

Autor: jel - 
13. září 2020
05:20

Osmačtyřicetiletý Helge Busching tvrdí, že v roce 2017 poskytl policii tip na nynějšího podezřelého z únosu Maddie McCannové, Christiana B. Údajně se znali v době, kdy holčička zmizela z portugalského letoviska Praia da Luz. Christian B. se měl prý o rok později Helgemu k únosu přiznat.

Busching podle britského Daily Mailu tvrdí, že se s Christianem B. setkali v roce 2008 na španělském festivalu papírových draků. Tam mu údajně nynější podezřelý prozradil, že byl do únosu britské holčičky zapojen. Svědek měl dát polici tip až po devíti letech v roce 2017, kdy bylo desáté výročí zmizení Maddie.

V tu dobu byl Busching zatčen za pašování migrantů z Řecka do Itálie. Podle policejní zprávy svědek poskytl informace k případu dobrovolně, bez nároku na honorář, či jinou protislužbu. Není však zcela zřejmé, zda tato informace odkazuje konkrétně k Buschingovi.

„O Christianovi B. nesmím nic říkat, ale doufám, že zůstane ve vězení,“ řekl Daily Mailu Busching, který nyní žije ve Francii. „Je na správném místě, snad tam bude ještě dlouho. Vím, že je vinen,“ dodal.

Maddie McCannová zmizela z portugalského letoviska v roce 2007, pátrání po ní probíhá již dlouhých 13 let. Nynější podezřelý Christian B. byl prý vyšetřován už od roku 2017, právě poté, co policie obdržela tip od svědka. Veřejně ho policisté označili za hlavního podezřelého až letos v červnu.

Od té doby se proti Chritianovi B. objevuje čím dál více nejrůznějších obvinění a je spojován s obrovským množstvím násilných trestných činů, včetně činů páchaných na dětech. 

Nyní si podezřelý odpykává v německém vězení trest za zločiny spojené s drogami. Byl také nepravomocně odsouzen za znásilnění starší americké turistky v Portugalsku. Podle nepotvrzených zpráv ho z tohoto nechutného činu pomohl usvědčit právě Busching společně s dalším mužem. Rodiče Maddie věří, že jejich dítě je stále na živu, přestože jim německá policie sdělila, že je již mrtvá.

brano34 ( 13. září 2020 22:37 )

mrtva nebo dospela? chrlis dost podrobnosti, ale svelkym rozptylem, tak ze ktera moznost je ta prava?

aeraluna ( 13. září 2020 15:25 )

Většina lidí si nepamatuje co měla předevčírem k večeři a tady se najednou rozpomínají zástupy svědků na úžasné podrobnosti Smysl to nemá žádný, možná jen přivést někoho na základě výmyslů do neštěstí - ta holka je buď dávno mrtvá nebo dospělá s vlastním životem a nezájmem nechat ze sebe dělat novinářskou oběť.

zirioges ( 13. září 2020 14:51 )

- portugalské úřady mají Kate a Gerharda McCann stále v hledáčku
- rodiče na dovolené plánovitě odstranili dceru ze svého života
- dodnes se nepřiznali kam ji pohřbili
- údajně jsou ve zmizení namočeni i jejich přátelé z Babtistické církve

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání