Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Průlom ve zmizení malé Maddie: Policie už má jasno, potvrdil důležitý svědek

Autor: jel - 
23. července 2020
19:11

Německá policie letos oznámila, že hlavním podezřelým v případu zmizení Britky Madeleine McCannové je recidivista Christian B., Němec, který si v současné době odpykává jiný trest. Zatím ale nebyl z únosu ani případné vraždy Maddie obviněn. Policie už má však údajně vyřešeno 90 procent celého případu.

„Řekli mi, že mají vyřešeno 90 procent případu, a vypadali velmi sebejistě,“ prohlásil podle britského portálu Mail Online řidič sanitky a Christianův známý, Dieter Fehlinger, jehož dcera je údajně bývalou přítelkyní Christiana B.

Fehlinger tvrdí, že mluvil s policisty a ti jsou prý velmi blízko k obvinění německého pedofila. „Vypadalo to, že jsou velmi přesvědčeni, že Christian B. je jejich muž,“ prohlásil Fehlinger. Ten také již tvrdil, že se před ním podezřelý muž dokonce pochlubil, že by ve své dodávce dokázal ukrýt drogy, nebo dítě.

Fehlingerovu dceru, Nicole, nedávno obvinil jeden portugalský pár, že dala Christianu B. tip na jejich dům, a on tak ukradl jejich rodinné dědictví. Nikdo však v tomto případu nebyl obviněn, ani Fehlingerová ani Christian B., není proto moc jisté, zda je toto nařčení pravdivé. Někteří si myslí, že pokud je Nicole ve spojení s podezřelým, mohla by být klíčem k zjištění, co se s nebohou tříletou holčičkou stalo. Její otec však trvá na tom, že v případu rozhodně není zapojena a ona sama prohlásila, že Christiana sotva znala.

Vedoucí vyšetřování Hans Christian Wolters údajně sdělil rodině McCannových, že mají konkrétní důkazy o tom, že je holčička mrtvá. Řekl také, že doufá, že budou moci podezřelého brzo obvinit a vyšetřování nepotrvá věčně. Právník Christiana B. si však myslí něco jiného. „Podle toho, jak se mi věci nyní jeví, neočekávám žádná obvinění, myslím, že trestní stíhání nebude zahájeno,“ řekl podle portálu.

Madeleine McCannová zmizela krátce před svými čtvrtými narozeninami v roce 2007 z portugalského letoviska Praia da Luz. Tam byla s rodiči na dovolené. Policie od té doby po ní neúspěšně pátrá a její rodiče doufají, že je stále naživu. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání