Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děti si vymyslely krutou hru: Tahaly se o kočičku, až jí potrhaly šlachy!

Autor: ran - 
11. srpna 2020
20:30

Na sídlišti ve městě Snina na Prešovsku si dva kluci vymysleli krutou „hru“ s malým kocourkem. Měli se s o něj přetahovat tak, až mu potrhali šlachy a polámali tlapky. Roztomilému mourkovi je teprve 2,5 měsíce a nyní je v opatrování u ochránců zvířat.

Kocourka vzal k ošetření u veterináře neznámý soucitný člověk, který si všiml, že je velmi znavený a sotva chodí. Vyšetření ukázalo následky krutého zacházení. „Dva chlapci ho natahovali za přední a zadní tlapky,“ potvrdil dobrovolník z útulku pro kočky v Humenném Radoslav Figula. O šokujícím případu informovala televize JOJ.

Nad počínáním dětí kroutí hlavou všichni - a problém vidí ve výchově. „Nás rodiče nemuseli vést k lásce ke zvířatům, my jsme to brali automaticky. Když děti vidí, že rodiče neubližují zvířátkům, tak to pak také samy nedělají,“ myslí si dobrovolnice Katarína Kočanová. 

Trestně odpovědní rodiče

Podle televizí JOJ oslovené odbornice na právo by se před zákonem měli zpovídat rodiče chlapců. „Týrání zvířat je trestným činem. Rodič je trestně zodpovědný i za páchání přestupku dítěte,“ řekla advokátka Simona Čerevková. Problém podle ní ale je, že v praxi se těžko dokazuje, že matka nebo otec o záměru dítěte spáchat něco špatného věděli. 

Podle Tomáše Kaliňáka, specializujícího se na vracení mazlíčků do náruče hodných lidí, kocourek alespoň na své trápení brzy zapomene a vyroste z něj spokojená kočka. Zvířata podle Tomáše tím, že žijí více dneškem, dokáží překonat i týrání a zase se radovat ze života jako předtím.   

Ramita ( 17. ledna 2021 19:07 )

Děti? To není název pro ně, ale zrůdy, bestie, fakani cikánský. Přestat se s nimi mazlit a tvrdě je trestat. Jsou to zloději, flákači, vyžírky a slušní lidé jenom odvádí daně a platí tento lidský odpad. Vlády by s tím měli už něco dělat!
Mnau1 má 100% pravdu!

Mnau1 ( 25. srpna 2020 09:03 )

Vekem deti, ale ve skutecnosti bescitne, sadisticke bestie, ktere se vyzivaji v muceni. Rozsireny jev hlavne na Slovensku, opet nikdo nebude potrestan, prestoze zvire neni vec. Clovek nechce ani domyslet, co tito zbytec­ni,,ob­cane"­,kte­ri nejsou zadnym prinosem pro spolecnost jeste do budoucna spachaji. Meli by konecne dostat stopku v rozmnozovani se, jelikoz nemaji schopnost vychovat ze svych potomku slusne obcany a jen zatezuji socialni system.

andorea ( 11. srpna 2020 21:14 )

Děti? ***! Jinde čtu, jak kočku hodily z výšky, tady se zase o kočku přetahují...Fakt lidi jsou neskutečná ***!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání