Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vyhublá a umírající zvířata: Kladenská chovatelka prý odporně týrá koně, případ šokoval ochránce i celebrity

Autor: jel - 
2. srpna 2020
06:13

Chovatelka Dita K. z Žiliny na Kladensku údajně týrá nebohé koně. Podle jejích odpůrců prý majitelka zvířata nekrmí a nechává je žít v obrovském nepořádku. Ona sama však tvrdí, že jde o pomluvu. V neděli se před její stájí měla najít zubožená kobylka Anetka. Na případ upozorňuje i bývalá modelka a moderátorka Hana Reinders Mašlíková.

Celá kauza, která se už zjevně táhne delší dobu, vyvrcholila v neděli. Před stájí v Žilině se našla umírající klisna. Ta byla v tak zuboženém stavu, že ji musel přivolaný veterinář utratit, nebylo jí už pomoci. Otřesné fotky zvířat, které má mít na svědomí kvůli nedostatečné péči, zaplavují sociální sítě.

Fotografie klisničky sdílela i česká modelka a moderátorka Hana Mašlíková, kterou podle jejích vlastních slov případ zcela šokoval. „S hrůzou jsem zjistila, že to není první případ téhle chovatelky, kdy utýrala koně, je šílený, že s tím nikdo nic nedělá,“ řekla ve čtvrtek svým fanouškům Mašlíková na sociální síti.

Není to prý první případ. „Dvouletý poník Ferda, kterého slečna K. přivázala a nechala ho na pospas svému osudu,“ napsala Tereza H. a přidala několik fotografií, na nichž jsou vidět otřesná zranění zvířete. Tereza dodala, že chovatelka nepřivolala poraněnému Ferdovi pomoc ani veterináře a stav poníka byl objeven v podstatě náhodou. 

Facebookový profil Dita K. nabízí poněkud jiné snímky. Na stejnojmenném profilu jsou zveřejněny fotografie zachycující koně ve stáji. „Tak pro ujištění všech lidí, co znají naše koně a bojí se, že jsou týraní, fotky jsou dnešní,“ stojí u příspěvku, k němuž jsou přiloženy fotky koní v poměrně uklizených stájích. Uživatelé, kteří snímky viděli, ale mají za to, že zvířata jsou deprimovaná a hubená.

Případem se už zabývá i policie. „Prověřujeme podezření z týrání zvířat v obci Žilina na Kladensku. Proces je zatím ve fázi zjišťování, budeme vyslýchat svědky a prověřovat okolnosti,“ uvedla pro Blesk policejní mluvčí Michaela Nováková.

frantacizek ( 2. srpna 2020 11:33 )

tohle normální člověk nikdy nepochopí..

horaIysa ( 2. srpna 2020 08:13 )

Jo? Tak to možná bylo za první republiky.

Alf11 ( 2. srpna 2020 07:31 )

dostojevskij ( 2. srpna 2020 06:55 )

A také by měli vyhodit veterináře, který má oblast na starosti!!!!! Co místní policie, taky jen čumí??? Všichni si vozí jen zadky!!! Dříve chodil policajt pěšky, věděl o všem, s lidmi prohodil pár slov. Byl znalý místních poměrů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání