Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Novopečeného tátu Lukáše (†32) ubodali na rybách: „Neublížil by ani mouše,“ říká nejlepší kamarád

Autor: ran - 
28. července 2020
13:26

Hádka o udržování pořádku na rybářské lokalitě stála podle všeho za tragickým incidentem, který stál život mladého rybáře. Lukáš, v místní komunitě rybářů nový, si podle svědků dovolil pokárat dlouholetého usedlíka Milana. Ten ho následně napadl a způsobil mu bodná zranění neslučitelná se životem. Mrtvý po sobě zanechal zarmoucenou rodinu i teprve několikaměsíčního synka Damiána.

Lukáš (†32) měl být příští neděli na křtinách malého syna (2 měs.), místo toho mladému tatínkovi musí zoufalá rodina chystat pohřeb. Lukáše měl v rybářské lokalitě u jezera v obci Čaňa na Košicku ubodat 66letý Milan. Ten na sebe po útoku sám přivolal policii. V případě prokázání viny mu hrozí 15 až 20 let vězení. 

Zraněnému se sice snažil pomoci i jeho otec, který se nacházel jen pár metrů od něj, ale to se už nepodařilo. „Byl to můj přítel, kolega, kmotr, měli jsme spolu firmu, zvali jsme se na každou oslavu, dovolenou či rybářskou událost. Pro mě byl součást rodiny,“ řekl o mrtvém Lukášovi pro server Nový čas jeho nejlepší kamarád Martin, jemuž byl Lukáš minulý týden na svatbě za svědka.

Byl nový v zaběhnuté partě

„Lidé, kteří ho znali, vědí, že i kdyby byl kdovíjak naštvaný, neublížil by ani mouše,“ ubezpečil Martin. O zavraždění svého nejlepšího kamaráda se dozvěděl v noci po telefonu, když mu zavolal jejich společný známý. V osudný den byli za Lukášem i s manželkou, to ještě vše probíhalo normálně, k nečekané tragédii došlo až později. 

Pro Nový Čas se k Lukášovi vyjádřil i místní dlouholetý rybář František, který si ho pamatoval jako přívětivého a sympatického člověka. „Tvoříme tu zaběhanou partu, všichni se tu roky známe. Milan tu ale byl nový, přijel sem s karavanem někdy v květnu a ukázal se tu vždy jednou za dva týdny,“ řekl František.

Podle jeho svědectví se rozbuškou hádky měl stát spor o Milanovo odhazování nedopalků. Lukáš se prý Milana zeptal, zda špačky odhazuje na zem i u sebe doma. Hádka pak vygradovala výše popsanými tragickými událostmi.  

Xeen ( 28. července 2020 19:49 )

Kuřáci bývají bezohlední k ostatním celkem často. Od bezohlednosti k agresivitě nebývá daleko.

Jarabak ( 28. července 2020 17:00 )

Jarabak ( 28. července 2020 17:00 )

Třeba je to černoch, nebo žena. Nevadí, že je to nyní Milan, 66. Může se prohlásit ženou, Miriam, 48 let. A když se navíc prohlásí černoškou a lesbou, tak je jasné, že za to může někdo jiný.

offline ( 28. července 2020 14:16 )

Jak "neublížil ani mouše"? A co ty ryby? Těm se to asi moc líbí, ne?

dvorece ( 28. července 2020 14:09 )

Agresivita stupidních, tupých a sebestředných ho.vad stoupá. Doufám, že dostane, co zaslouží. 20 let minimálně. Žádná hádka nestojí za to, aby vzteklý a agresivní bl.bec místo, aby se kousnul do vlastního zadku, zabije klidně člověka....Chci doufat, že nebude mít žádnou obvyklou polehčující okolnost - drogy, chlast, špatné dětství....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání