Zrušení každého divadelního představení se podepsalo nejen na rozpočtu divadel, ale i osobním rozpočtu herců a dalších profesí. Někteří to kvitují, že konečně doženou resty a budou se věnovat rodině, jiní skučí a nabízejí své služby.

„Je mi líto všech mých kolegů a vlastně i mě samotné. Tolik zrušených představení. Takové ztráty, že to některá divadla ani nepřežijí. Oni ti herci nejsou tak prachatí, jak si většina lidí myslí. Vlastně jsou to obyčejní lidi, kteří pracuji od rána do večera a jezdí hrát po celé republice a vracejí se domů v noci. A každý měsíc čekají, až jim cinkne výplata na účet, aby nebyli v prdeli. A teď budou. To není nadávání na bezpečnostní opatření!! To je konstatování, že máme padáka na dobu neurčitou,“ postěžovala si na sociální síti herečka Jana Bernášková (39).

Zrušení představení vyděsilo i muzikálové manžele Romana (31) a Míšu (28) Tomešovi, kteří se starají o dva malé chlapečky. „Teď asi bude muset jít Roman do skladu, aby jsme měli, co jíst,“ postěžovala si herečka.

Děláte si pr*el?! A co budeme žrát? Proč oddalujeme nevyhnutelné?! Stejně se všichni časem nakazíme, tak proč to zdržovat?! Kdo umře, umře, tak sakra to nechte být a neberte nám práci. Shit!“ rozohnil se muzikálový herec a exmanžel Míši Noskové Ondřej Bábor (28).

Situaci okomentoval také herec Igor Chmela (49), který na téma složil vtipnou bluesovou píseň, ve které poukazuje na to, že „herci teď nebudou mít co žrát“.

Své služby nabídla i moderátorka a asistentka v divadle kouzel Hana Mašlíková (37). „Několik zrušených moderování včetně divadla. Nezbývá než napsat ‚chcete mě‘? Můžu vařit (blbě), uklízet (to zase dobře, že vám sedřu povrchy), o zahradu se postarám, že už tam nikdy nic neporoste. Případně mohu nabídnout jednu zdravou ledvinu. Cena dohodou.“

Herec z mosteckého divadla Matyáš Procházka: „Jakožto herec, kterému zavřeli divadlo, se chci zeptat – kdo potřebuje do práce a potřebuje pohlídat děti? Aneb nechte herce hlídat vaše děti.“

Kolega osvětlovač Josef Horák se přidal: „Anžto nám zavřeli všechna divadla, tak my komedianti hledáme práci. Venčení psů, stěhování, hlídání dětí, drobné práce v bytě (přivrtání poličky, malování etc.), chození na nákupy pro seniory. Popřípadě kdyby jste někdo chtěli rozjet diskotéku v obejváku, můžu vzít kolegu zvukaře a něco vymyslíme.“

VIDEO: Míša Tomešová pět měsíců po porodu: Erotický dárek od manžela!

Video
Video se připravuje ...

Míša Tomešová 5 měsíců po porodu: Erotický dárek od manžela! David Turek, Lukáš Červený

Fotogalerie
17 fotografií