Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tři oběti bohumínského pekla: Lukáš, Lenka a Dominik si užívali léto ještě pár dní před smrtí

Autor: VaB - 
10. srpna 2020
18:44

Člověk, který v sobotu založil požár v Bohumíně, má na svědomí jedenáct obětí. Jsou mezi nimi i obyvatelé bytu, Lukáš s Lenkou a malým Dominikem. Pár dní před tragédií si užívali společný volný čas. Jenže pak přišla katastrofa, která patří k nejtragičtějším v novodobé české historii. 

V sobotu večer vypukl v Bohumíně požár ve dvanáctipatrovém věžáku. Příčinou mohla být rodinná msta, Zdeněk (54) si měl s sebou na oslavu, kam nebyl pozvaný, vzít hořlavinu. Tu údajně rozlil v bytě a na dveře. Ty zamkl a poté vše zapálil.

Před domem ho zadržela policie. Tou dobou už ale v bytě v 11. patře bojovalo mnoho lidí o život . Mezi nimi i Lukáš s Lenkou a malým Dominikem. S nimi další tři lidé. Požár se navíc kvůli hořlavině rychle šířil. Šance lidí uvnitř na přežití byly nulové.

Dalších pět lidí ve snaze zachránit si život vyskočilo z okna. Nikdo z nich nepřežil. Přestože hasiči dorazili na místo brzy, nestihli lidem v bytě pomoci. Požár se tak řadí k nejtragičtějším událostem v novodobé historii země. 

Poslední společné chvíle

Mladý Lukáš s Lenkou a synem Dominikem si tři dny před tragédií užívali společné chvilky. „Dnešní výlet na hrad Šternberk,“ pochlubila se na facebooku Lenka. Procházeli exteriér a interiér nádherného hradu. Snímky jsou krásné, jejich idyličnost ale ztratila svůj lesk. Je tragické, že rodinu, která si jen pár dní nazpět užívala krásy přírody v Mořkově a navštívila i Zbrašovské aragonitové jeskyně v Teplicích nad Bečvou, čekal tak krutý osud. 

Ani jeden z nich netušil, že je o pár dní později v Bohumíně potká krutá smrt. Právě v jejich bytě vypukl požár, který má mít na svědomí Lukášův táta a Dominikův děda Zdeněk.

ahojky ( 12. srpna 2020 10:05 )

Tak se slávy? Ty jsi taky dobrá slávy Mmch. umíš taky ještě něco jiného než pořád slávy?

ahojky ( 12. srpna 2020 10:02 )

Tragédie hrozná to je o tom žádná. Jen nerozumím tomu, proč se stále píše jen o té jedné tříčlenné rodině. Vždyť tam zemřelo dalších osm lidí, včetně dětí. O těch se nikde nepíše. Proč?

Frantisek_Koudelka ( 11. srpna 2020 22:29 )

Tak co Buzianku jak moc sis vyhonil sulina kdyz si to psal??? Nebo ti ho spis pod stolem kouril Formanek?? To by na vas 2 buznicky sedelo... Jeden vlezdo*** a druhy zadluzenej az ti boli..m

egyptanka ( 11. srpna 2020 15:59 )

Sousedi se konečně vyspí.

kdoasi ( 11. srpna 2020 14:14 )

Neni pachatel ten magor, co tu vecne prudil pod nickem zdenekk?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání