Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Táta skočil šipku na mělčině a zlomil si vaz: Všímavý syn (9) mu zachránil život

Autor: ran - 
10. srpna 2020
14:24

Asaih (9) zareagoval rychle a příkladně. Vypadalo to na obyčejné podvečerní radovánky v moři, nakonec z toho ale byla záchrana života vlastního táty. Ten se zotavuje, lékaři mu věští plné uzdravení. Den, kdy ho vytáhl z vody jeho malý syn, mu ale v paměti i srdci zůstane navždy.

Asaih Williams (9) svého tatínka Joshe 1. srpna v sobotu přesvědčil, aby si šli ještě po západu slunce zaplavat. Maminka Audrey se věnovala na břehu jeho dvěma mladším sourozencům, zatímco Asaih a Josh zamířili dál od břehu. Floridská pláž byla poklidná a krásná, ale za pár okamžiků měla zažít boj o život.

Josh skočil do vody šipku, syn vedle něj po nohách. Tatínek se ale dlouho nevynořoval, Asaih tedy začal jednat. „Když s někým skáču do vody, já se vynořím a on ne, tak okamžitě zjišťuju, co se mohlo stát,“ vysvětlil střízlivě Asaih. A tatínek na tom nebyl dobře. Chlapec mu pomohl k hladině, kde ho otočil na záda, aby mohl dýchat. 

„Jediné, co si pamatuju, je, že říkal, že má zlomený krk a že má strach,“ vylíčil chlapec dramatickou situaci v rozhovoru pro list Pensacola News Journal. Jak se ukázalo, na místě skoku byla mělčina, ale při pohledu z hladiny to vůbec nebylo patrné. „Když jsem zajel pod hladinu, hned jsem cítil, že to odnesl krk, bylo mi jasné, že jsem na tom bledě,“ doplnil Josh.

Pro Audrey a Joshe je chlapec hrdinou, ačkoli on sám se jím být necítí. „Jsem strašně vděčná za to, že tam Asaih byl, protože kdyby mu nepomohl, manžel by pravděpodobně dneska už nežil,“ řekla pyšná Audrey. Na břehu Joshovi přispěchal na pomoc neznámý muž a další žena mu zavolala sanitku.

Zachráněný tatínek podstoupil operaci a z nejhoršího je venku. Dokáže zvednou hlavu a posadit se na kolečkové křeslo. Je částečně ochrnutý, ale pilně rehabilituje, aby se mu zase naplno vrátil cit do nohou i rukou. Lékaři věří, že se plně uzdraví. A bude se moci do dalšího života těšit z ještě pevnějšího pouta se svým synem-hrdinou, než jaké spolu měli doposud.   

 

Dee Dee ( 10. srpna 2020 17:53 )

Jelení skok do neznámých vod asi tatínkovi moc neříká.. po hlavě do ***e.. každopádně přeji plně uzdravení a v palici pro příště rozsvícíno..

Zobrazit celou diskusi