Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Chlapec (†6) v Moldavsku se utopil v kadibudce! Hledali ho dva dny

Autor: ran - 
4. června 2020
10:09

Městečko Hîncești ve středním Moldavsku se v úterý 26. května stalo dějištěm nepředstavitelného dramatu. Malého chlapce jménem Beniamin Osipciuc (6) dva dny rodina pohřešovala. Na pátrání po něm se podílelo celkem 500 policistů a dobrovolníků. Přitom byl hošík, kterému všichni říkali Bibi, celou dobu jen pár metrů od domu. Utopený v jímce venkovního suchého záchodu.

Podle vyšetřovatelů k neštěstí došlo tak, že Beniamin na záchodové míse uklouzl. Všichni jsou v šoku z toho, proč nahoru hošík vůbec lezl, ani vyšetřovatelé na to nemají odpověď. Nešťastný chlapec se měl utopit, cizí zavinění ale policie vyloučila, napsal Daily Mail.

Chlapec na latrínu došel v „žabkách“, které si vypůjčil od své starší sestry (14). To, že nebyly na jeho malou nožku vhodné, zřejmě sehrálo svoji roli. Zoufalý křik malého chlapce topícího se ve výkalech bohužel nikdo nezaslechl. Důvodem bylo, že záchod nebyl zcela obyčejný dřevěný, ale měl silné betonové obezdění. 

V domě se v inkriminovanou dobu se sestrou nalézal i druhý bratr (9). Toho, že se Bibi dlouho nevrací, si oba sourozenci všimli až po nějaké době. Když malého bratříčka nikde nenašli, dali vědět rodičům, a ti poté policii.

Po dvou dnech se policie rozhodla prohledat i dům rodiny, včetně dvorku a latríny, kde je čekal hrůzný nález. „Nechápeme, jak k tomu mohlo dojít, jak tím otvorem mohl propadnout. Bibi záchod používal bez pomoci od svých tří let,“ řekl ke smutné události chlapcův otec. 

V některých oblastech Moldávie jsou ještě suché záchody poměrně rozšířené. Případ rozvířil v místních médiích debaty o tom, proč ještě v 21. století nemají v zemi všude splachovací záchody. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání