Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tanečnice Lucie ze StarDance a máma pěti dětí skončila na vozíku: Dojemná pomoc od neznámých lidí

Aktualizováno -
28. května 2020
06:25
Autor: VaB - 
28. května 2020
05:01

Lucka je maminka pěti dětí. Před lety přišla o možnost chodit. Praskla jí aorta, v důsledku čehož jí neslouží nohy. Nic ale nevzdává a chce dál žít naplno. Vystoupila ve StarDance a získala si srdce mnohých. Když vyšlo najevo, že ke sportování potřebuje speciální pomůcku za stovky tisíc, nenechali se dárci příliš dlouho pobízet. 

Před třemi lety se Lucii G. (44) obrátil život vzhůru nohama. Praskla jí aorta. Díky rychlému zásahu lékařů přežila, bohužel ale s doživotními následky. Cévní zásobení míchy se nepodařilo zachránit, Lucka je tak už tři roky na vozíčku. 

Dřív pracovala jako sestřička na anesteziologicko-resuscitačním oddělení v třebíčské nemocnici. Svou práci milovala. Ani přes svůj hendikep nic nevzdává a chce se dál věnovat sportu a volnému pohybu.

Lucie si v listopadu roku 2019 zatancovala v populární show StarDance. Tehdy to bylo při akci, která byla věnovaná Centru Paraple. Tancovala po boku Matouše Rumla, Dany Batulkové a Natálie Otáhalové

„Možná to zní zvláštně, sportovat na vozíku, ale ono to jde, kvalitně žít a sportovat. Jen jsou k tomu potřeba kvalitní kompenzační pomůcky, které jsou velmi drahé,“ popsala Lucie na svém facebookovém profilu.

A díky handbiku by mohla sportovat! „Šlape se na něm rukama. Kvůli tomu, že jsem po operaci aorty, nesmím mít příliš velikou zátěž, proto bych si moc ráda koupila elektro-handbike, se kterým můžu sportovat aktivně i si nechat pomoci, aby zátěž nebyla tak velká. Cenově se toto kolo pohybuje kolem 250 000 Kč. Já sama dohromady takovou částku nedám,“ napsala. 

Přátelé jí proto založili sbírku a facebookovou skupinu. A nakonec se na Lucii usmálo štěstí! Podařilo se vybrat přes 310 tisíc korun! Peníze jí poslalo více než 500 lidí. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa