Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jakub týral štěně Marleyho: Teď ho odsoudili za brutální bití přítelkyně!

Autor: dce - 
6. června 2020
12:39

Obličej Jakuba L. (26) před dvěma lety znal snad každý v republice. Video, na kterém brutálně kope do štěněte se zlomenou nohou, sdílely tisíce lidí a dlouho se objevovalo i v médiích. Nyní mladý násilník stanul před soudem za další týrání - obětí byla tentokrát jeho přítelkyně!

Ne nadarmo se říká, že pokud dokáže někdo vztáhnout ruku na bezmocné zvíře, nebude mít problém zbít i člověka. Přesně takový je i případ Jakuba L. z Vimperka. Před dvěma lety odešel od soudu s 2,5letou podmínkou za týrání zvířat. O jeho činech zcela jednoznačně hovořilo video, které natočil jeho kamarád a umístil na sociální sítě.

Surovec byl zachycen na kameře, jak do štěňátka kopal, škrtil ho a mlátil s ním o zem. Roztomilý labrador měl po útoku otok hlavy, hrudníku a nemohl chodit. Veterináři ho museli několikrát operovat. Pes nakonec přežil bez vážných následků a už má nový domov.

A nový domov má podle Deníku i právě Jakub - od loňského roku sedí ve vazbě, měl totiž brutálně týrat přítelkyni. Dívku prý bil pěstmi do břicha i obličeje. „Občas ji i pokousal, jednou se nechala ošetřit i v nemocnici, ale musela říci, že spadla ze štaflí,“ popsala rodinná známá. A před soudem pak Jakub tvrdil, že on sám je obětí a přítelkyně si týrání vymyslela.

Podle znalců je Jakub agresivní pod vlivem alkoholu - právě ten mu ale soud, který řešil týrání zvířat, zakázal. Uložil mu totiž omezení spočívající v zákazu požívání alkoholických nápojů a návykových látek a přidal i povinnost podrobit se v průběhu zkušební doby programu psychologického poradenství na rozvoj schopnosti zvládat agresivitu.

Podle Deníku měla celá věc ale přesně opačný důsledek. Mladík začal po udělené podmínce pít mnohem víc. Dostal dokonce zákaz řízení motorových vozidel. A teď následoval soud za fyzické i psychické týrání přítelkyně. A za to už byl i odsouzen na pět let natvrdo! Protože se ale obžalovaný na místě odvolal, rozsudek není pravomocný a případ bude řešit ještě krajský soud.

hafblaf ( 6. června 2020 23:10 )

Mentálně retardovaný.

Luciper ( 6. června 2020 21:29 )

aby ten hajz chcípnul jsem si přál už před 2 roky, jen doufám, že se to teď vyplní v kriminále, ať pojde ksindl, mám chuť šlápnout mu do té jeho arogantní držky

montevideo ( 6. června 2020 19:12 )

Proč? Že mu dal 5 let natvrdo? Ty bys ho osvobodil?

marlen52 ( 6. června 2020 18:06 )

jak s ním může vůbec nějaká holčina chodit bála bych se ho že mě jednoho krásného dne zabije

marlen52 ( 6. června 2020 17:38 )

to se dalo čekat pokud je brutální na psa tak brzo to obrátí na lidi a je to tady stačilo vidět video s tím pejskem je to prostě v něm ten by se neměl dostat mezi lidi zavřít ho někam a nechat ho tam

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání