Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

David (36) nechal pejska vyhladovět k smrti: Zoufalé zvíře žralo i kameny

Autor: jžk - 
11. května 2020
10:51

Psal se rok 2019, kdy policie našla připoutaného, hladového a zraněného dobrmana Louiho, kterého nechal napospas osudu jeho majitel David Neanover (36). Zubožené zvíře bylo převezeno do útulku, kde i přes všechnu péči ošetřovatelů po pár dnech zemřelo. Muž byl obviněn z týrání a ve čtvrtek stanul před soudem.

Tyran v Ohiu nechal psa hladovět tak dlouho, až začalo nebohé zvíře jíst ze zoufalství kameny. Nic jiného totiž kolem svého kotce, u kterého byl přivázaný, nenašel. Lou byl nalezen s četnými otevřenými ranami poté, co policie zareagovala na žádost o kontrolu stavu zvířete. Dům, na jehož pozemku zanechal muž svého psa bez jídla a vody, zel prázdnotou.

Lou, kterého převezli do útulku Animal Friends Humane Society, trpěl podváhou, chyběla mu část jazyka a na jeho zbylé části měl bolavé vředy, které mu z každého jídla činily utrpení. Našla se u něj stafylokoková infekce kůže, která se mu dostala do otevřených ran. Po rentgenovém vyšetření se zjistilo, že měl trávicí trakt plný kamenů.

 

Takto zuboženého pejska už bohužel nešlo zachránit, i když se o to v útulku snažila po dobu pěti dní řada lidí, kterým není osud zvířat lhostejný. Soud prve Neanovera odmítl obvinit z týrání zvířat, podle poroty smrt psa zavinil jeho zdravotní stav, ne hladovění. Na základě tohoto usnesení se strhla řada protestů, na kterých se sešli milovníci zvířat, kteří chtěli pro Louiho spravedlnost.

Neanover byl nakonec obviněn z týrání zvířat a ve čtvrtek 7. května 2020 usvědčen a odsouzen k 180 dnům za mřížemi. „Kdybych byl soudcem, tak bych tyto tyrany nechal okusit to, co němým tvářím provedli. Zvířata jsou jen dětské duše v odlišných tělech,“ promluvil u soudu jeden ze svědků. David Neanover se mimo jiné přiznal i k jednomu případu domácího násilí, ze kterého byl obviněn.

hafblaf ( 11. května 2020 15:25 )

Také by potřeboval zavřít a dostávat žrádlo jen na fotkách

Markéta Fourová ( 11. května 2020 13:44 )

Sráč jeden z.....j jak může někdo ublížit zvířeti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání