Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Z osady vysvobodili týranou fenku: Byla celá od krve a prolezlá parazity

Autor: chal - 
14. února 2020
10:36

Jen těžko si lze představit, čím vším si musela projít fenka Patty. Celou zakrvácenou ji zachránili z osady na Slovensku dobrovolníci z Československého kastračního programu. Pravděpodobně od lidí znala jen násilí, protože se jich nejprve velmi bála. Během pobytu v dočasné péči se z Patty stal úplně jiný pes.

Týrání zvířat je problém, se kterým slovenští ochránci zvířat a dobrovolníci z tamních útulků bojují dlouhodobě. Situace se ale stále nelepší, a oni tak často musí zachraňovat pejsky z naprosto nevyhovujících podmínek, v řadě případů jde o osady, kde je pro zvířata mnohdy smrt spíše vysvobozením.

V případě fenky Patty byli onou záchranou naštěstí ochránci zvířat z organizace Československý kastrační program. Patty z osady odváželi v katastrofálním stavu, obličej měla celý zhnisaný a krvavý a trpěla závažnou kožní chorobou způsobenou parazitem.

„Velmi se bála lidí, snažila se všemožně utéct, dnes je z ní ale úplný opak,“ informoval útulek z obce Nová Baňa. „V dočasné péči se z ní vyklubala milá, společenská fenka, která si užívá přítomnost člověka i jiných psů,“ doplnil útulek na facebooku. Patty je nyní připravená na adopci a nový, lepší život.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání