Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Emílii z Prešova spálil oheň po výbuchu na prach: V troskách paneláku teď našli kosti!

Autor: rc - 
11. února 2020
05:20

Při explozi bytovky ve slovenském Prešově zahynulo před dvěma měsíci sedm lidí. Při tragédií se v paneláku nacházela i důchodkyně Emília (70), která je od té doby nezvěstná. Vyšetřovatelé nyní její dceři Ingrid Pelechové (49) oznámili, že se na skládce u města Hanušovce nad Topľou našly úlomky kostí, které by mohly patřit její matce!

K obrovské tragédii v Prešově došlo v pátek 6. prosince ve 12:12 hodin. V tamním paneláku vybuchl plyn a při explozi a následném požáru zemřelo sedm lidí. Osud jedné z obyvatelek je ale doposud nejasný.

Sedmdesátiletá důchodkyně Emília bydlela ve 12. patře a od výbuchu je nezvěstná. Její dcera Ingrid Pelechová do poslední chvíle doufala, že unikla a je živá a zdravá. V době, kdy došlo k explozi, totiž chodila venčit pejska. Stařenku se však nepodařilo najít. V sutinách paneláku se ale nenašly ani její ostatky.

Ingrid se tak nemohla se svou mámou doposud rozloučit. Devětačtyřicetiletá žena po tragédii začala nový život, našla si nové zaměstnání a poslední rozloučení s mámou by pro ni znamenalo ukončit více než dvouměsíční trápení. „Přeju si, aby konečně skončila ta nejistota. Chtěla bych se s mamkou naposledy rozloučit a jejím pozůstatkům najít důstojné místo, které bych mohla navštěvovat a zavzpomínat si na ni,“ popsala Ingrid pro slovenský deník Nový Čas.

Po dvou měsících však svitla naděje, že bude dnům nejistoty konec. Kriminalisté jí oznámili, že na skládce u slovenského města Hanušovce nad Topľou, kam byly převezeny trosky zdevastované bytovky, se našly lidské kosti. „Kriminalisté mi oznámili, že budou zkoumat úlomky kostí a na základě DNA určí, zda jde o pozůstatky mojí maminky,“ uvedla Ingrid s tím, že potrvá další měsíc, než se dozví výsledky.

„Řekla jsem si: nový život, tak i nová práce. Nejdůležitější však je, aby se potvrdilo, anebo vyvrátilo, zdali jde o moji mamku. Podle policistů to však nebude dřív jak za měsíc. Potvrzení by však pomohlo i soudu, který bude rozhodovat o tom, zda prohlásí mamku za mrtvou. Potom budu moci ukončit i vyřizování formalit, které s tím souvisí,“ dodala Ingrid.

Video  Záběry z vnitřku prešovského paneláku  - Městští hasiči Lipany
Video se připravuje ...

PPP150W ( 18. února 2020 23:15 )

Tak to byste měl požádat o zkoušku DNA, zda se nejedná o vaší matku.

lunatic ( 11. února 2020 13:43 )

Doufám,že pohřební služba naúčtuje pozůstalým pouze květinovou výzdobu,řečníka a políčko kremace bude tedy na faktuře ohleduplně proškrtnuto

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání