Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Spáchal vrah Marečka sebevraždu? Ve vězení se zabil i Dahlgren, Kalivoda či Tomek!

  • Autor: jel - 
    5. 7. 2020
    05:30

    Ve středu se objevila překvapivá zpráva, že Josef Kuča, který utýral teprve dvouletého nevlastního synka Marečka, zemřel za mřížemi. Loni v lednu se Kuča přestěhoval k matce chlapečka a začal odporné týrání, na jehož následky nakonec klučík zemřel. Opakovaně ho podle soudu sprchoval ve studené vodě, vystavoval kontaktu s horkou plochou, čímž utrpěl popáleniny, mimo jiné i v obličeji. Mlátil ho dlaní i vařečkou, a to na otevřených ranách, dával mu facky. Teprve minulý týden byl vynesen konečný rozsudek. Kuča dostal výjimečný trest, 22 let za mřížemi, ve středu se však objevila zpráva, že ve vězení zemřel. Přestože sebevražda zatím není potvrzena a rodiče vraha se domnívají, že se jejich syn určitě sám nezabil, policie vyloučila cizí zavinění, a tak to na sebevraždu ukazuje. Tady jsou další zločinci, kteří si vzali za mřížemi život.

  • 1.Dahlgren dostal doživotí: Za jeho sebevraždu dostal trest dozorce

    V roce 2013 Kevin Dahlgren, kterému bylo tehdy teprve 20 let, brutálním způsobem zavraždil v Brně-Ivanovicích své příbuzné, celou rodinu Harokových. Šlo o manžele a jejich dva syny, z nichž jeden byl nezletilý. Útok byl navíc velmi brutální, všichni čtyři členové rodiny navíc umírali pomalu, žádné zranění je nezabilo okamžitě. Po hrůzném činu se zločinec pokusil uprchnout do USA, na letišti ve Washingtonu ho však zadrželi policisté a byl předán spravedlnosti. Vrah dostal doživotní trest, ve valdické věznici se však oběsil na prostěradle. Dozorce totiž údajně vynechal jednu z pravidelných půlhodinových kontrol a na té další už bylo pro odsouzeného Dahlgrena pozdě. Dozorce dostal kázeňský trest, ale ve vězení byl po incidentu i nadále zaměstnán.

    Dahlgren se zabil ve valdické věznici. Dahlgren se zabil ve valdické věznici. | archiv Blesku

  • 2.„Lesní vrah“

    K činu ho údajně inspirovala Olga Hepnarová, knihu o ní totiž četl několikrát a prý se rozhodl dokončit, co začala. V lese u Brna a u Kladna zabil tři nevinné lidi, šlo o manžele Ludvíkovi, kteří vyrazili na dřevo, a o čtyřiačtyřicetiletého elektrikáře Jaroslava Lendóciho. Měl údajně pocit, že ho k činu někdo nutí, tou osobou prý byla Olga Hepnarová. „Cítil jsem, že po mně chce, abych pokračoval v tom, co provedla ona,“ vysvětlil důvod, proč se rozhodl vraždit. Soud mu za kruté vraždy vyměřil doživotí. Takzvaný „lesní vrah“ se však předtím, než zabíjel, už několikrát pokusil o sebevraždu, vždy neúspěšně, nebo se k činu neodhodlal a pouze ho plánoval. Po několika měsících strávených ve vazbě mu prý došlo, že není normální a že má schizofrenní symptomy. Nechtěl o svých motivech nikomu říct, rozhodl se tedy, že je popíše v dopise určeném rodině a pak spáchá sebevraždu. Jeho záměr napoprvé nevyšel, ale pokus opakoval a nakonec mu to vyšlo. Na cele byl sám, a tak ho tentokrát nikdo nezachránil. Podřezal si žíly.

    Lesní vrah Kalivoda zemřel před 6 lety: Místo doživotí si podřezal žíly. Lesní vrah Kalivoda zemřel před 6 lety: Místo doživotí si podřezal žíly. | archiv Blesku

  • 3.Podezřelý z vraždy Aničky: Dívenka už se spravedlnosti nedočká

    Malou Aničku Janatkovou její rodiče začali pohřešovat na podzim roku 2010. O pět měsíců později však nález mrtvolky ukončil veškeré naděje, že se dívenka vrátí domů. Ještě ten den byl pak zadržen Otakar Tomek, který byl v souvislosti se zmizením Aničky vyšetřován už jednou. Tentokrát policisté poblíž místa nálezu u jednoho z rozestavěných domů našli i stavební nástroje s otisky Tomka, které měly být důkazem. A později se ukázalo, že nebudou jediné – na místě se našla i Tomkova DNA, nad mrtvolkou se totiž ukájel! Tomek ale odmítal, že by byl vrahem holčičky. Jen několik dní poté, co byl vzat do vazby, se v cele pokusil o sebevraždu, byl v kómatu převezen do nemocnice, kde později zemřel. Spravedlnosti se holčička bohužel nikdy nedočká.

    Vrah Aničky Otakar Tomek - policisté v jednu chvíli netušili, kde se nachází. Vrah Aničky Otakar Tomek - policisté v jednu chvíli netušili, kde se nachází. | archiv Blesku

  • 4.Tělo Míši se nikdy nenašlo: Jednoruký podezřelý se oběsil

    Patnáctiletá Míša Muzikářová z Ústí nad Labem zmizela před třemi lety v lednu roku 2017 - co se přesně stalo, není dodnes jasné. Podle jedné z verzí nasedla cestou do školy do auta k příteli její matky, jednorukému Otakaru S. Ten se stal rázem hlavním podezřelým, policie už ho totiž v minulosti vyšetřovala kvůli sexuálním zločinům i obtěžování dítěte! Z posunu ve vyšetřování se však policie dlouho neradovala, Otakar S. se totiž velmi krátce po výslechu oběsil! Tělo holčičky se tak nikdy nenašlo a nikdy se ani pořádně nezjistilo, co se přesně osudný den stalo.

    Policie odložila sebevraždu Otakara, který byl hlavní podezřelý v případě zmizelé Míši Muzikářové. Policie odložila sebevraždu Otakara, který byl hlavní podezřelý v případě zmizelé Míši Muzikářové. | archiv Blesku

  • 5.Klíčový svědek v několika závažných kauzách: Smrt člena Berdychova gangu původně vypadala jako vražda

    Jan Zelený, který byl znám pod přezdívkou Malej Honzík. Jeho smrt policie nejprve začala vyšetřovat jako vraždu, především proto, že šlo o korunního svědka v několika závažných případech. Pozdější pitva však potvrdila, že šlo o sebevraždu. Podle informací od vězeňské služby se Zelený oběsil na opasku ve své cele, bylo o něm známo, že se bojí o svůj život, protože pomohl dostat za mříže několik členů slavného gangu. Berdychův gang je označení pro skupinu lidí kolem Davida Berdycha, která za asistence několika vlivných lidí z řad policie provozovala rozsáhlou kriminální činnost na území České republiky, a to zhruba od druhé poloviny 90. let do roku 2004.

    Soudy řešily zločiny Berdychova gangu několik let. Soudy řešily zločiny Berdychova gangu několik let. | David Malík, Jiří Černohorský

  • 6.Přítelkyni ubil geologickým kladívkem: Zabil se ještě před hlavním líčením

    Roman Rusnok na počátku roku 2017 v Ostravě umlátil a ubodal svou přítelkyni. Čekalo ho až osmnáct let za mřížemi. Ještě před začátkem hlavního líčení si však vzal život. Je možné, že neunesl svou vinu, k vraždě své přítelkyně advokátky se totiž policistům jednačtyřicetiletý IT technik přiznal. Po činu se však zhroutil a nedokázal s policisty příliš spolupracovat, údajně si totiž nedokázal vzpomenout, co ho vedlo k tomu, že na advokátku použil téměř kilové geologické kladívko.

    Ilustrační foto Ilustrační foto | archiv Blesku

  • 7.Myslel, že kope montážní jámu: Kopal hrob

    Lumír Moric se v roce 2013 zapojil do kruté vraždy postarších manželů v Ostravě. Společně se dvěma komplici si je vytipovali - jeden z pachatelů se totiž s jednou z obětí znal a věděl, že má doma statisíce, které chtěla skupinka zločinců použít na své dluhy. Moric však u soudu tvrdil, že o vraždě nevěděl, a že ho jeden z kompliců sprostě využil, když ho nechal kopat hrob, ale pachatel si myslel, že kope montážní jámu. Později se však v cele oběsil, našla ho policie během obvyklé kontroly a už mu nebylo pomoci.

    Lumír Moric se podílel na  chladnokrevné vraždě manželů. Lumír Moric se podílel na chladnokrevné vraždě manželů. | archiv

  • 8.Chtěli utéct před režimem: Zemřeli hroznou smrtí

    Bestiální sériový vrah Hubert Pilčík zabíjel v 50. letech. Na to, kolik lidí ve skutečnosti připravil o život, se nikdy nepřišlo, jisté ale je, že vraždil ty, kteří se pokoušeli utéct před komunistickým režimem - fungoval totiž jako převaděč přes hranice. U něj v domě našli dokonce malou holčičku připoutanou řemeny! Poutal ji k prknům, a aby ztlumil její křik, zhotovil jí na hlavu bednu s dvojitými stěnami, které vyplnil hadry. Přiznal se ke dvěma vraždám, než se ho však policisté stačili zeptat na další vraždy, spáchal sebevraždu! 

    Hubert Pilčík (†60), největší masový vrah u nás Hubert Pilčík (†60), největší masový vrah u nás | FTV Prima, D. Kolářová

  • 9.Galerie


Kacah ( 8. července 2020 19:10 )

Teď čtu, o honosném pohřbu, prý si je rodina vědoma co udělal, jsou to dobytkove bez svědomí, kdyby ho měli, pohřbí ho v tichosti. Matka se zhroutila? Z čeho? Určitě ne z toho, co prováděl. A matka Marečka, ta si zaslouží to nejhorší, už je zase těhotná, normální špinavá čubka.

Jarda3 ( 7. července 2020 08:50 )

Proč ho já nelituji ? . . .

JaNat ( 5. července 2020 10:16 )

Kuča si to hodil, protože si ve Valdicích uvědomil, že se ven nedostane a byl to prostě slaboch, který se dokazoval na malém, nevinném a bezbranném dítěti. A udělal dobře. Věřím tomu co řekl Kajínek. Před 20 lety to bylo možné, dnes ne. A Kučovi rodiče by měli držet zobák a nepobuřovat ještě víc veřejnost.

JaNat ( 5. července 2020 10:07 )

Však nepíší, že Berdych, ale Jan Zelený, který byl znám pod přezdívkou Malej Honzík.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání