Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Mladý řidič (†19) zemřel po srážce s náklaďákem na Prostějovsku: Jel příliš rychle!

Ilustrace
Ilustrace  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
31. května 2020
12:45

Po srážce s nákladním vozem zahynul u Protivanova na Prostějovsku řidič osobního automobilu. Jeho spolujezdec utrpěl při nehodě lehké zranění, stejně jako řidič nákladního auta, sdělila ČTK policejní mluvčí Lenka Vanková.

Tragická nehoda se stala v pátek odpoledne, policie o ní informovala až v neděli. Devatenáctiletý řidič Škody Octavia, ve které seděl i o dva roky starší spolujezdec, jel podle policie v pátek před 16:00 z Protivanova směrem na Blansko.

"Na rovném úseku silnice s nejvyšší povolenou rychlostí 50 kilometrů za hodinu začal předjíždět kolonu vozidel. Poté, co se zařadil zpět do svého jízdního pruhu, vyjel z důvodu nepřiměřené rychlosti a nezvládnutí pravotočivé zatáčky do protisměru. Zde čelně narazil do boční strany protijedoucího nákladního vozidla," uvedla mluvčí.

Řidič náklaďáku skončil v příkopu

Řidič nákladního vozu podle zjištění policistů na vzniklou situaci reagoval tím, že strhl řízení vpravo a sjel do příkopu. Následně narazil do dopravní značky a stromů.

"Při střetu s nákladním vozidlem byl osobní automobil odhozen a převrátil se na střechu. Řidič osobního vozu utrpěl v důsledku dopravní nehody zranění, kterému na místě podlehl. Jeho spolujezdec byl s lehkým zraněním letecky transportován do Fakultní nemocnice Olomouc," uvedla Vanková.

Smrt a lehké zranění

Lehce zraněný je také řidič nákladního automobilu. Orientační dechová zkouška na alkohol u něj byla negativní, testy u něj neprokázaly ani případné užití drog. Škoda, která při nehodě vznikla na obou vozidlech, je předběžně vyčíslena na více než 850.000 korun.

radsab ( 31. května 2020 14:19 )

Hm, vilda696, už vidím jak to cáluješ zrovna ty za svýho syna např. ačkoliv by jsi na takové havárce neměl sebemeší podíl !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání