Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Z milionářky žebračkou: Mojsejová má exekuce! Aby splatila dluhy, musela by žít do 220 let

Autor: ran - 
22. dubna 2020
05:20

Bývalá svérázná podnikatelka a celebrita Nora Mojsejová-Kabrheľová (62) prohrála soud s neziskovou organizací, s níž se přetahovala o část nemovitosti v Košicích. Její dluh vůči organizaci se podle slovenského serveru Plus 7 dní vyšplhal i s úroky v přepočtu přes 8 milionů korun a dále roste. Exekutoři jej ale Mojsejové strhávají jen z jejího starobního důchodu... 

Podle dřívějších obžalob měla slovenská bývalá podnikatelka dlužit státu na daních a pojistném v přepočtu přes 30 milionů korun, měla obstavený majetek, zablokované účty. Podle slovenského serveru prý proto nyní žije jen ze svého důchodu.

Neziskovka, které má podivná podnikatelka dluh za nemovitost splatit, však nadšená není a bude se soudit dál. Pokud půjde splácení dosavadním tempem, peníze se neziskovce vrátí za 159 let. Mojsejová by se tak musela dožít 220 let, aby dluhy splatila. Navíc nyní splácené částky zatím míří hlavně na účty exekutorům a advokátní kanceláři, která spor za neziskovku vedla.  

Alespoň nějakého zadostiučinění by se ale ti, které povedená podnikatelka obrala, mohli brzy dočkat. Mojsejová se totiž možná velmi brzy konečně podívá na delší čas do vězení. Spolu s dalšími deseti lidmi je nyní obžalovaná za daňové úniky a jako hlavě zločinné skupiny jí hrozí 12 let za mřížemi. Nedávno sice Mojsejová už sice strávila kvůli jinému případu rok ve vazební věznici, k odsouzení však nakonec nedošlo. Nyní se tak může dočkat repete se vším všudy.   

Mojsejová byla na Slovensku roky sledována coby jedna z tamních nejvýstřednějších celebrit. Bývalá podnikatelka ráda stavěla na odiv svůj ekonomický, podle všeho ale hodně pochybný „um“, kdy pomáhala s účetnictvím a daněmi známým lidem. Žila velmi rozmařilým životem, nabyté finanční prostředky rozhazovala, za co mohla. Svoji psí smečku krmila stejně jako sebe nejdražším lososím masem, obklopovala se pozlátkem, oblečení jezdila nakupovat do Milána. Měla postupně tři manžely, účinkovala v zábavných televizních pořadech včetně několika reality show, pokoušela se o kariéru v politice. 

Jak vysokou penzi budete brát a kdy dosáhnete důchodového věku? Napoví Vám naše důchodová kalkulačka pro rok 2020>>>

valachia ( 26. dubna 2020 06:46 )

Navoněná bída.

mbmb ( 23. dubna 2020 05:08 )

zestihlena podle Capi v maku ,tam byla macata.Clovek se zasmal nad sveraznou dvojici manzelu Mojsejovcu ,jejich vkusem i aroganci. No
moc povedene v mediich,hledaji takove trosky a pousti je do obyvaku
Jakakoliv celebrita a VIP = vypaplana poduroven.At je to Mares,nebo Repka,Rath ,atd.

moudivlacek ( 22. dubna 2020 13:46 )

pamatuju si ji - když jsem ještě občas sledovala pořad Krause Uvolněte se prosím, kde byla s manželem. JK se jí zeptal, co v Praze, jestli si něco koupili a kolik utratili - chvástala se, že jen asi 400 tisíc.... (za drobnosti). Je to podvodnice, zlodějka, šmejd a kriminálnice. Byt měli plný kýčů a drahých nevkusných cetek.

evean ( 22. dubna 2020 09:28 )

Cuchta cikánská.

tonygresi ( 22. dubna 2020 08:10 )

Ach, jo. Nic není dúležitejší jako psát o tejhle chamradi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání