Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Proč „sympaťák“ Ctirad (†42) začal vraždit? Zabiják z Ostravy měl dvojí tvář!

Autor: yks - 
10. prosince 2019
13:54

Pacienti, kteří seděli v úterý ráno na traumatologii Fakultní nemocnice v Ostravě, možná do poslední chvíle netušili, co je čeká. Tedy, dokud nenápadný stavební technik Ctirad V. nezahájil své krvavé řádění. Při pohledu do jeho dobrácké tváře by patrně nikdo netušil, čeho byl schopný. Co ho dohnalo k jeho zběsilému činu, to sám už nikomu neprozradí.  

Amatérský sportovec, lyžař, sympaťák, normální chlap. Tak známí a kolegové popisují 42letého stavebního technika Ctirada V. z Jilešovic na Opavsku. Když v úterý ráno vstoupil do čekárny na traumatologii ostravské fakultní nemocnice, podle zpravodajství iDnes.cz nejprve poslal pryč děti a pak spustil krvavou řež. 

Vrah měl evidentně v úmyslu způsobit co největší ztráty. „Střílel lidem především na hlavu a na krk,“ uvedl pro ČT český premiér Andrej Babiš. Muž vystřílel zásobník do přítomných lidí a pak do zbraně zasunul další. Kdo mohl, využil přestávky v palbě, aby se dal na útěk.

Ctirad měl se zbraněmi zkušenosti. Aleš Zygula, ředitel firmy, ve které vrah pracoval, potvrdil, že Ctirad V. s kolegy chodil občas na střelnici.

Video  K situace ve FN Ostrava se vyjadřuje tisková mluvčí Petra Petlachová.  - Michal Charbulák
Video se připravuje ...

Když novopečený vrah nedlouho po sedmé hodině ranní opouštěl místo činu, zanechal za sebou nakonec šest mrtvých a dva vážně zraněné lidi. Přitom Ctiradovi kolegové z práce nemohou uvěřit tomu, co se stalo. „Byl pořád pozitivně naladěný. Byl jediný, kdo holkám v kanceláři nosil kytky. Jezdili jsme spolu na lyže, sportovali jsme. Prostě to byl normální chlap. Sice byl na nemocenské, ale pracujeme venku, takže to je u nás ve firmě normální,“ popsal ho jeden ze spolupracovníků pro iDnes.cz. Málokdo asi věděl, že má tři záznamy v rejstříku, jak uvedla Česká televize, a že vlastní nelegálně drženou zbraň.

Podle kolegů měl Ctirad přítelkyni a nikdo nepozoroval, že by mohl být nějak labilní. Doma byl podle Aleše Zyguly asi od poloviny října. Stěžoval si na zdravotní problémy. Měsíc mu dopřáli jen na dobré slovo, potom přinesl neschopenku.

Trpěl snad nějakou vážnou nemocí? To jeho kolegové netušili. Zprávy o léčení na hematoonkologii Fakultní nemocnice v Ostravě k nim nedolehly, ani to, že by si stěžoval na nedostatečnou léčbu. Přesto spáchal svůj děsivý čin.

Zatímco v Ostravě probíhaly manévry, do nichž se zapojily stovky policistů a dva vrtulníky, zamířil Ctirad V. domů. Jen své matce přiznal, co strašného spáchal, a že má v úmyslu ukončit i svůj život. Žena to nahlásila úřadům. Policejní vrtulník dostihl vraha v Děhylově pouhých pět kilometrů od místa, kde spáchal svůj strašný zločin. Ctirad nečekal na policejní zásah. Svou nelegálně drženou zbraní ráže 9mm se střelil do hlavy.

Když ho dostihli, ještě žil a komunikoval. Jeho stav se však rapidně zhoršoval a po 30 minutách resuscitace svému zranění podlehl. Za sebou zanechal desítky zdrcených a vyděšených lidí, kterým naprosto nesmyslně vzal jejich blízké. Proč se to rozhodl udělat, to vyšetřuje policie. 

 

 

Hestia1 ( 14. prosince 2019 11:18 )

A proč měl vlastně tenhle "sympaťák" vrah u sebe nelegálně drženou zbraň? To ať vyšetřujou, jak se mu vlastně a odkud dostala do těch jeho pazour

drzaaaa ( 12. prosince 2019 09:04 )

prej dvojí tvář ,labilní už od prvního pohledu ,3x trestně stíhaný ,aháááá dobrák od kosti , tak už tech sraček pisálci nechejte ,děláte z toho šou s Maryšou ,RIP .

žanyn ( 11. prosince 2019 20:11 )

No - nevím, ale moc optimistický nejsem. Postačí se podívat, jak dnes vychováváme své potomky a jak je vychovává škola navíc nucená zákony, které musí respektovat. Vždyť násilí se dnes projevuje mnohde už u předškoláků, natož ve školách. A jak vychováváme? Místo panenek samopaly, drony, pistole barvící vše, místo trestů chabé výtky nebo nic, a t.d. a t.d. Takže sr těšme na vávoj jako v pokrokovém USA. A o empatii dospělých ani nemluvě.

hejhej ( 11. prosince 2019 18:01 )

Dlouho ještě bude nad důvodem k vraždě nevinných lidí viset otazník. Jsou nepodložené zprávy o jehom údajné nemoci. Ale určitě nešlo o zranění. Proč tedy střílel na trauma ambulanci. Asi proto, že tam bývá nejvíce pacientů. Vypadá to na teroristický čin.( Nedal se k muslimům )??

Dnesjekrasnyden ( 11. prosince 2019 14:04 )

A tvá matka už sedí? Inteligence je taky dědičná, mnohem víc než sklony k vraždě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání