Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Známý běžec (33) se doznal, že podpálil stovky aut: Škody přesahují 200 milionů!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: PČR)
Autor: ČTK, yks - 
18. listopadu 2019
07:12

Úspěšný francouzský běžec na kratší tratě Régis Haegelé (33) byl podle francouzských médií zatčen za podpálení více než 900 aut. Ke žhářským incidentům docházelo během několika posledních let na východě země. 

Francouzská policie zatkla běžce Régise Haegelého, kterého podezírá, že je sériovým žhářem a v posledních pěti letech zapálil v Alsasku nejméně 900 aut. Podle úřadů způsobil škodu za nejméně 8,5 milionu eur (217 milionů Kč), informovala místní média.

Zadrženému je 33 let, na vysoké úrovni se věnuje běhu na krátké tratě a několikrát se díky svým úspěchům dostal na sportovní stránky lokálních novin a do televize. Podle alsaského tisku se muž k činům přiznal a uvedl, že se cítí sklesle, ale že se mu ulevilo.

Amatérskému sportovci bez záznamu v trestním rejstříku hrozí deset let vězení a pokuta ve výši 150.000 eur (3,8 milionu Kč). Úřady nařídily jeho psychiatrické vyšetření.

a-z- ( 18. listopadu 2019 07:37 )

Zadrženému je 33 let, na vysoké úrovni se věnuje běhu na krátké tratě a několikrát se díky svých úspěchům dostal na sportovní stránky lokálních novin a do televize.
----------------------------
Jeho sláva ho dovedla až na stránky Plesku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání