Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nezletilý otec utřásl dcerku (†8 měs.) k smrti. Odsoudili ho na 100 let vězení

Autor: shp - 
12. listopadu 2019
20:55

Když mu bylo 17 let, brutálně zavraždil svou teprve osmiměsíční dcerku. Jayden Straight (19) z Des Moines v Iowě s malinkou dívenkou jménem Raija třásl tak agresivně, až jí způsobil vnitřní zranění a frakturu lebky. Holčička neměla šanci kruté zacházení přežít. Její otec se ale živý z vězení nikdy nedostane.

Televize WHOTV informovala o kruté smrti dívenky a spravedlivém trestu, který byl v pátek udělen soudem jejímu otci. Raija se narodila v prosinci 2017. „Moje malé všechno – Raija,“ napsal Straight k fotce, kterou vzápětí po jejím příchodu na svět nahrál na sociální síť.

Fraktura lebky a zlomená žebra

Jenže láska k dítěti se zřejmě změnila v nenávist. Jinak si nelze vysvětlit to, jak se Straight ke své dceři zachoval. Třásl s ní tak prudce a zběsile, až ji utřásl k smrti. Svým zacházením jí způsobil mnohačetnou frakturu lebky, zlomil jí žebra a způsobil další vnitřní zranění.

Aby toho nebylo málo, svou dcerku i zbil. Raija bojovala o život v nemocnici, ale její stav byl příliš vážný. Zraněním podlehla. Straight se dohodl s žalobci a přiznal se k vraždě druhého stupně, třem případům ublížení na zdraví dítěte a třem případům jeho ohrožení. Vše si musí odpykat postupně.

100 let v base

Skončit by měly dohromady 100 let trvající tresty v roce 2119. To už Straight nebude naživu. Maminka Ri Bambinová je ze smrti dcerky stále zdrcená, ale u soudu proti jejímu otci vypovídala. Nad ztrátou dítěte pláče i jeho prababička Robin Headová. Ulevit jim může, že vrah se z basy už nejspíš nedostane.

Lubomír Babáček ( 12. listopadu 2019 23:13 )

U nás by ten zmetek byl nejspíš osvobozen a uznán nevinným, jako z jednání v nepříčetnosti. V USA jsou tresty opravdu spravedlivé a úměrné vůči páchání zločinů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání