Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda holčičky (†3) v Přerově: Přítel už dřív napadl matku dítěte, proč sociálka nezasáhla?

Aktualizováno -
16. srpna 2019
19:59
Autor: dce, rys - 
16. srpna 2019
19:07

Na dveře bytu ve starším činžáku v Přerově, kde našli zavražděnou holčičku (†3) policejní hlídky často klepaly. Řešily stížnosti sousedů na hluk. Sociálku na problémy v domácnosti, kde žilo malé dítě, ale nikdo neupozornil.

Mrtvé dítě objevili policisté ve středu, původně přijeli na pomoc její matce A. G. (23). „Viděla jsem mladou paní, byla špinavá, asi teda pravděpodobně od krve. Potkala jsem ji ve sklepě a byla celá zmatená a křičela něco o satanovi. Potom až tady byli policajti a zjišťovalo se, co se stalo,“ popsala TV Prima sousedka Markéta.

Co se na místě odehrálo, není zatím jasné. „Matka zavražděného dítěte stále není schopna výslechu,“ sdělila policejní mluvčí Jitka Dolejšová. Žádné bližší informace k činu, který svou brutalitou přesahuje rámec lidského chápání, prý není možné sdělit.

Dítě je nezajímalo?

Proč nezasáhla sociálka, ptají se všichni... „Sociální pracovníci přerovského magistrátu nedostali nikdy žádný podnět od policistů, kteří v bytě zasahovali a věděli, že je tam i malé dítě, nedostali ani podnět od sousedů či blízkých rodiny. O situaci dítěte nevěděli – nikdo je prostě neinformoval,“ uvedla mluvčí přerovského magistrátu Lenka Chalupová.

Policejní mluvčí Jitka Dolejšová uvedla, že hlídky na adresu nebyly volány často. „Pokud byly nějaké zásahy, vždy se jednalo o přestupkové jednání dospělých, které bylo hlášeno na magistrát, ale nikdy nebyly zjištěny žádné skutečnosti, které by se nějak týkaly v bytě přítomného dítěte,“ sdělila.

Přítel napadl matku holčičky

O konkrétním případu informovala Televize Přerov. Podle nich matku tříleté oběti napadl její přítel. „Do uvedeného domu jsme letos vyjížděli jednou a to na konci června, kdy nám byla ohlášena domácí potyčka. Po příjezdu na místo jsme zjistili zraněnou ženu,“ uvedl Miroslav Komínek z Městské policie Přerov.

Strážníci na místo přivolali státní policii a případ jim předali. Mezitím vyrazili pátrat po údajném pachateli, který na místě už nebyl. Státní policie incident vyhodnotila jako přestupek proti občanskému soužití a postoupili magistrátu k projednání na přestupkové komisi. Nic údajně nenasvědčovalo tomu, že při incidentu nebo po něm by bylo ohroženo dítě, které se zde v té době nacházelo.

Podle Televize Polar přítel matky i tentokrát zmizel a je po něm vyhlášeno pátrání. Podobnou informaci má i TV Nova. Ta navíc mluvila s tetou zavražděné holčičky. "Vím, že jednou A. fakt zmlátil, že tam přijela sanitka, že byla od krve," tvrdí teta.

"Já si myslím, že ona v tom prsty nemá, já si myslím, že ona byla pouze zdrogovaná a že největší vinu má na tom ten chlap," řekla televizi teta. "Ten feťák řekl, že když ráno odcházel z domu, ta malá byla naživu jenže podle policajtů a doktorů ta maličká musela umřít nad ránem."

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání