Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda novorozené holčičky na Jičínsku: „Trýznivá smrt v koupelně,“ říká policie

Autor: yks, lm - 
7. června 2019
21:20

Čerstvě narozená holčička, k jejíž vraždě se podle policie přiznala teprve 18letá matka z Jičínska, umírala ihned po porodu v koupelně, a to podle policie trýznivým způsobem. Ženě, která se rozhodla se děťátka zbavit, teď hrozí přísnější postih, a to až 20 let vězení.

Podle dostupných zpráv došlo v pondělí na Jičínsku k děsivé vraždě novorozeného miminka. Policie kvůli ní zatkla jeho matku, 18letou ženu z obce nedaleko Jičína. Podle informací FTV Prima matka miminko porodila doma v pondělí. Následující den policii o všem informovala babička novorozence. 

I když pár minut daleko se nacházel babybox, mladá matka se údajně rozhodla ukončit život svého dítěte krátce po porodu. Podle informací TV Nova k tomu došlo v koupelně bytu, ve kterém žena před tím porodila. Smrt děťátka byla navíc údajně trýznivá, takže by se na vražedkyni z pohledu zákona vztahovalo přísnější hodnocení a až 20letý trest. 

Trestní oznámení přišlo v úterý

Oznámení o úmrtí novorozence na Jičínsku přijala královéhradecká kriminálka v úterý 4. června. „Z prvotního ohledání na místě a dalšího šetření získali informace, které vedly následující den k zahájení trestního stíhání 18leté matky dítěte pro spáchání zvlášť závažného trestného činu vraždy,“ informovala policejní mluvčí Ivana Ježková.

Soud akceptoval návrh státního zástupce na vzetí obviněné ženy do vazby. „V případě odsouzení jí hrozí až 20letý trest odnětí svobody, případně trest výjimečný. K objasnění příčin úmrtí byla samozřejmě provedena soudní pitva,“ doplnila mluvčí s tím, že v Královéhradeckém kraji se jedná v letošním roce o první vraždu. Vzhledem k věku oběti policie nemůže k případu sdělit žádné další informace.

Těhotenství nijak neskrývala

FTV Prima na místě mluvila s místními, kteří mladou ženu znali. Ti šokovali tvrzením, že vše mohlo být plánované. „Prý ho zabila. Údajně to nechtěla a chtěla to dát k adopci,“ řekla jedna z místních. Podle ní mladá matka těhotenství neskrývala. Podle TV Nova se žena během výslechu k odpornému činu přiznala.

Na celém případu je nejvíce šokující fakt, že dotyčná mohla dítě vzít a dát ho například do babyboxu, který leží jen pár minut jízdy od vesnice v jičínské nemocnici. „Kdyby aspoň sešli a dali to ke mně, tak já bych se o ni postarala,“ sdělila Nově s pláčem jedna ze sousedek, když se dozvěděla, k jakému činu v domě došlo.

 


Majk R ( 9. června 2019 01:36 )

Za tohle bych dala trest smrti a bez nějakého soudu jak tohle někdo může udělat?! Sama sem matka a tohle bych nikdy neudělala vždyť je to nevynné dítě které za nic nemůže kdybych byla její sousedka ještě bych ji za to rozbila hubu!! A když už není tady trest smrti dala bych ji doživotí!!

5nastolevceskych ( 8. června 2019 08:42 )

To se nehodí do prostředí naší zkorumpované justice, kde je zloděj premiérem a sám si určuje, jak a kdo bude jeho krádeže řešit...

PetrVesely ( 8. června 2019 03:50 )

Byla kdysi doba, že se za svlašt odporné činy trhalo na náměstí koňmi...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání