Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Honza (65) vzal na souseda (†35) železnou tyč: Tělo vláčel za autem, zbavil se ho v lese

Autor: shp - 
12. srpna 2019
18:42

Dlouhodobý sousedský spor vyvrcholil v slovenské vesnici Poriadie v okrese Myjava krvavě a tragicky. Penzista Jan (65) tam napadl Štefana (†35) ocelovou trubkou. Tou ho udeřil do hlavy tak silně, až Štefan upadl do bezvědomí. Důchodce ho pak přivázal za nohy za auto popruhy a začal ho vláčet po lesních cestách, až dokud muž nezemřel. Jeho tělo pak pohodil do nedalekého jezírka.

Že byly mezi Jánem a Štefanem sousedské spory již dlouho, přiznal TV JOJ i útočníkův syn. „Soused chtěl koupit část chalupy, táta řekl, že ne,“ prohlásil. O tom, co se ale osudného víkendu doopravdy odehrálo, nemá ani potuchy. „Akorát mi máma volala, že je otec v base,“ řekl. Více nevěděl ani starosta obce.

Starosta je v šoku

Těžko říct, v dnešní době jsou ty mezilidské vztahy trošku těžší, ti lidé byli takoví klidní, ale co se stalo, nedokážu teď říct,“ řekl Martin Pražienka s tím, že jde pro Poriadie o velkou tragédii. Nic podobného se v ní nikdy neodehrálo. Slovenská policie má ale o tom, co se stalo, jasno.

Podle dosavadních zjištění 35letý Štefan měl přijít slušně upozornit 65letého Jána z Myjavy, který byl zjevně pod vlivem alkoholu, aby ztišil hlasitě hrající hudbu. Ten však na mladého muže pravděpodobně v blízkosti přístřešku zaútočil ocelovou trubkou a opakovaně ho měl udeřit do oblasti hlavy,“ uvedli strážci zákona na svém facebooku.

Štefana se snažila zachránit kamarádka a soused

Následně měl agresivní důchodce přivázat nohy zraněného muže za své vozidlo. Pokoušela se mu v tom zabránit kamarádka zraněného muže spolu s dalším sousedem. Ale agresivní muž je začal ohrožovat kovovou mačetou. Když se jim podařilo utéct, zavolali policii,“ stojí dále v prohlášení policistů.

Mezitím však měl 65letý Ján jezdit s vozidlem asi kilometr po lesní cestě, přičemž během celé doby měl za autem upínacím popruhem připevněné Štefanovo tělo. Potom měl s vozidlem zastavit a uvolnit popruh, za který tahal Štefanovo tělo. Tělo nebohého měl odhodit v močůvce a z místa odjet,“ dodala policie.

Našli nelegálně držené zbraně

Policisté později penzistu zadrželi při dramatické akci v lese. Okresní soud v Trenčíně následně vydal souhlas s domovní prohlídkou, při které byly nalezeny nelegálně držené zbraně. Agresor byl umístěn do vazební cely a obviněn z vraždy. Za tu mu hrozí trest odnětí svobody v délce 15 až 20 let.

verka1 ( 12. srpna 2019 20:26 )

Pilicie zase přijela pozdě, bojí se a vyčkává.
Hrozná smrt.

offline ( 12. srpna 2019 19:57 )

To vypadá zle. Z toho kouká nejmíň zákaz řízeni...

sukin-sa-vracia ( 12. srpna 2019 19:18 )

To jsou volové co....no jedině, že by to byl nějaké Čehún

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání