Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pohřeb maminky tří dětí, zavražděné jejich otcem: Kněz nad rakví popsal vraždu!

Autor: jp - 
18. července 2019
15:40

Těžké chvíle ve čtvrtek prožívali sourozenci Dominika (22), Nikol (18) a Patrik (12) v Rychnově nad Kněžnou. S příbuznými vypravili pohřeb své mamince Heleně D. (†47), kterou jim zastřelil tyranizující táta Miloslav (49).

S rychnovskou rodačkou se vedle nejbližších přišly rozloučit na dvě stovky přátel a známých. Do smuteční síně všichni vstupovali za zvuku melodií hraných klavírem a violoncellem, kterým se prolínal zejména pláč jejích třech potomků.

Fotky z alba, ale bez táty

Po položení květin k rakvi s bílými růžemi se stuhou od dětí s nápisem Milované mamince sledovali na obrazovce fotografie ukazující průřez životem zesnulé Heleny D. Byla na nich jako miminko, dospívající slečna, studentka ekonomie i dospělá žena. Se svými rodiči, dětmi i kamarády.

„Jen jediný člověk na nich nebyl. Její manžel. Nikdo by se nemohl dívat na člověka, který ji připravil o život,“ řekl jeden ze smutečních hostů. Během prohlížení snímků zněly písně od Ivety Bartošově, skupiny Queen, Lucie Vondráčkové či na přítomné asi nejemotivněji působící skladba Pro mámu od skupiny Holki. Její text Máš můj dík za všechno a hlavně za sebe, vystihoval asi nejlépe to, co by Heleně D. její dcery a syn rádi sdělili.

Promluva o životě i vraždě

I když se rozloučení odehrávalo ve smuteční síni, obřad byl křesťanský. Kněz nejprve přečetl text od rodiny o Heleně D. a poté se věnoval církevní části, po níž následoval smuteční průvod za rakví nesenou k uložení do hrobu na zdejším hřbitově.

Hovořil o tom, že Helena milovala hudbu, tanec, slunce a moře, ale ze všeho nejvíce svoji rodinu, kterou její choť bohužel i tyranizoval. „Nesčetněkrát mu odpustila, než události došly do bodu, kdy řekla dost,“ znělo z úst kněze. „Když s manželem chtěla řešit rozvod, zákeřně zezadu ji střelil do hlavy,“ uzavřel svoji řeč o životě Heleny D.

Už týden za mřížemi

Miloslav D., který pracoval v minulosti jako novinář, svoji choť zavraždil minulý čtvrtek v restauraci na náměstí v Rychnově nad Kněžnou po hádce kvůli rozvodu, se kterým se nemohl smířit. Před tím prý dlouhodobě ženu i děti tyranizoval. Muž poté počkal na příjezd policie, které se k vraždě přiznal. Od soboty je ve vazební věznici v Hradci Králové. Hrozí mu až 18letý trest.

Misot ( 21. července 2019 12:41 )

Teď lze říci jedno.. obrovská tragédie. Až po soudním jednání, kde poznáme názor i obviněného, můžeme soudit. Protože moderní technika umožňuje lehce falsovat realitu..

hejpockej ( 20. července 2019 15:12 )

ten chlap ale ma divnou odpudivou postavu, k tomu ta gumova hlava, fakt jak mimozemstan, nebo svab prestrojeny za cloveka.

va45 ( 20. července 2019 12:45 )

Jednoznačně doživotí. Můj spolupracovník taky zavraždil svoji manželku ze žárlivosti. V basy se stále dožadoval aby ho navštívily dvě dcery.Ty ale to odmítaly. Protože vězni tenkrát museli pracovat aby si vydělali na pobyt ve věznici a pokud měli děti tak na alimenty což dnes neexistuje,tak dělal v lomu.Skočil ze skály.Nikdo ho nelitoval.Dokonce ani jeho rodiče.

starymlok ( 18. července 2019 22:18 )

To není bestie,to je zmr-d

radsab ( 18. července 2019 22:05 )

O "věrnosti atd." té ženy nebudu diskutovat. Něco ho vyprovokovalo. Toto se ale NESMÍ SPÁCHAT! Zákony stojí za starou belu, tak by jej v lochu měli umístit mezi ty "správné" odsouzené, aby mu nastavili pořádné peklo ve výkonu...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání