Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Děsivá slova dětí na parte: Maminku (†47) jim střelil otec do hlavy v rychnovské restauraci

Autor: Kateřina Baranová - 
16. července 2019
12:36

Zastřelil jim milovanou mámu a děti se s ním vypořádaly po svém! Přímo na smutečním oznámení obvinily svého otce z vraždy a vyloučily ho z rodiny! Takové je pokračování krvavého dramatu, které se odehrálo ve čtvrtek v Rychnově nad Kněžnou.

V osudný den večer měl v restauraci U Zvonu na rychnovském Starém náměstí sraz novinář Miloslav D. (49) se svou manželkou Helenou (†47). V zadní části baru se chtěli domluvit na uspořádání rodinných poměrů. Manželství totiž procházelo nesnesitelnou krizí – Miloslav svoji manželku údajně dlouhodobě psychicky i fyzicky týral. Když mu Helena v baru oznámila, že podala žádost o rozvod a nehodlá ji stáhnout, vytáhl pistoli a prostřelil jí hlavu.

Pieta i obědy

V restauraci včera připomínalo zločin jen improvizované pietní místo na zídce u vstupních dveří. Mezi asi desítkou hořících svíček a několika kytic leželo parte vrahovy oběti. Hned pod jejím jménem byla mrazivá věta: »Zemřela tragicky zastřelením rukou svého manžela dne 11. července 2019«! V seznamu zarmoucených pozůstalých Miloslavovo jméno (z pohledu rodiny logicky) chybí.

U Zvonu bylo v poledne plno, lidé obědvali a jen málokdo se u smutečního oznámení zastavil. Pokud ano, nechtěl příliš mluvit.

K neuvěření

„Paní jsem znala jen od vidění, je strašné, co se jí stalo. Byla to krásná a zdravá ženská, po které zůstaly tři děti,“ popsala jedna z místních. „Dozvěděla jsem se o tom až z novin. Nemůžu uvěřit, že se tohle stalo u nás v Rychnově. Dnešní doba je neuvěřitelná, to násilí mají lidé ze stresu a z televize, jinak si to nedovedu vysvětlit,“ řekla Blesku další kolemjdoucí. S obětí vraha se lidé naposledy rozloučí ve čtvrtek.

Co si bez maminky počneme?

Zatímco někteří lidé z Rychnova o Miloslavovi mluvili jako o normálním člověku, do kterého by to nikdy neřekli, podle jeho rodiny je to podlý psychopat, sobec a manipulátor. „Nejenže nám sprostě nadával a byl na nás hrubý, zašlo to ale až tak daleko, že mamince sypal prášky (neznámo jaké) do vína, v noci ve spánku ji napadl a sebral jí mobilní telefon a platební kartu,“ popsala na sociální síti jeho dospělá dcera. „Připravil nás o toho nejdůležitějšího člověka na celém světě a my nemáme ponětí, co si teď bez maminky počneme,“ dodala v dojemném vzkazu. Obviněný měl se ženou další dvě děti, z nichž jedno je nezletilé.

Zabil jsem…

Ve chvíli, kdy Miloslav stiskl spoušť, bylo v restauraci dalších 13 lidí. Střelec údajně po činu vstal, došel k číšníkovi a u dveří utrousil: »Zabil jsem svou ženu. Zavolejte policii.« „Když hlídky přijely, byl útočník na místě a při zadržení nekladl žádný odpor,“ popsala policejní mluvčí Ivana Ježková.

amaliana ( 18. července 2019 19:48 )

no i n to přijde řada, takovýmu haj..ovi přeji aby si prošel stejným peklem jako jeho bývalá rodina - a před tím jednu šikovně provedenou lobotomii - aby už nikdy nevydal ani hlásku no poté ho strčit na nějký takový 20ti lůžák v kriminále, tam by chlapec byl na roztrhání, by byl rád kdyby měl hodinku denně na sezení (tedy pokud by vůbec mohl dosednout)

Dita Polackova ( 18. července 2019 12:01 )

Oběti domácího násilí většinou příliš šancí nemají..jsou pod velkým tlakem psychickým..i fyzické násilí je stahuje víc a víc na dno..pro okolí se stávají "jiné"..lidé od nich začnou dávat raději ruce pryč..čímž se dostávají do ještě větší izolace od okolního světa..který je po určité době začne označovat za blázny.Zato násilník je pro okolí fantasticky vyrovnaný člověk,který umí velice dobře mluvit..Konec je buď tragický..nebo s trvalými následky..To co tady čtu,je obrovská tragédie..nebo osud..v poslední době je toho už tolik..je to strašný..

Pubg lover ( 18. července 2019 09:05 )

Protože proč? PROTOŽE JSME V ČESKÉ REPUBLICE!!

Pubg lover ( 18. července 2019 09:01 )

Tak tohle.. To už je moc!
Doufám že tomu zm*dovi ve vězeňských sprchách spadne mýdlo a křupnou mu záda aby se nemohl zvednout!! A to je ten nejmenší trest co může dostat takovej psychopat! AŤ SE NA NĚM TI VĚZNI POŘÁDNĚ VYŘÁDÍ!

andorea ( 17. července 2019 13:18 )

Tituly se na parte píší běžně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání