Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Opilý policista střílel na plechovky, chlapce (†5) trefil do hlavy

Policista zastřelil chlapce. Hrozí mu doživotí.
Policista zastřelil chlapce. Hrozí mu doživotí.  (Autor: Reprofoto, TV Nova)
Autor: ital - 
4. června 2019
22:15

Obyvatelé Kyjeva oplakávají malého chlapce (†5), jehož v pátek omylem postřelil do hlavy opilý policista. K budově ministerstva vnitra přišli zapálit svíčky a položit plyšové hračky. Dva policisté, kteří za smrt chlapce mohou, skončili ve vazbě bez možnosti propuštění na kauci. V případě dokázání viny jim hrozí až doživotí.

V osudný den si hrál Kyrylo Tljavov (†5) s kamarády venku, když se najednou z křoví ozval výstřel. Dva opilí policisté tam totiž trénovali střelbu na terč. Kulka vystřelená ze zbraně jednoho z nich však místo hliníkové plechovky zasáhla nebohého chlapce do hlavy. Kyrylo svým zraněním v pondělí v nemocnici podlehl.

Oba policisty nejprve obvinili z výtržnictví a ublížení na zdraví. Poté, co hoch zemřel, případ překvalifikovali na vraždu. Šéf regionální policie byl kvůli případu zbaven funkce. „Přišel se mě zeptat, jak to bude s jeho dalším působením u policie. Do deseti minut ho z funkce uvolním,“ pověděl šéf ukrajinské národní policie Sergij Knjazev.

Obvinění policisté na začátku vyšetřování zapsali do protokolu, že se chlapec zranil sám po pádu na zem. Soud je poslal na 2 měsíce do vazby bez možnosti propuštění na kauci. V případě prokázání viny, mohou dostat až doživotní trest.

antismejd ( 5. června 2019 10:07 )

Zpráva o nelidech ze země nelidí,která se nazývá Ukrajina.

europa ( 5. června 2019 06:33 )

Je to velká tragédie, ale není to vražda, je to zabití z nedbalosti. Vražda je úmyslný čin, což v tomto případě neplatí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání