Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Otřesné svědectví ženy, která našla těla rozřezaných turistek! A tohle jsou tváře vrahů

Autor: ČTK, chal - 
20. prosince 2018
12:39

V Maroku zatkli další tři muže podezřelé z vraždy dvou turistek ze Skandinávie. S odvoláním na zdroje blízké vyšetřování o tom ve čtvrtek informovala agentura AFP. Jednoho muže zadržela policie už v úterý v Marrákeši. Těla zavražděných skandinávských turistek našel v pondělí francouzský pár.

Dánské ministerstvo zahraničí vydalo varování k cestám do Maroka. Vražda je připisována čtyřem mužům a vyšetřuje se jako teroristický čin.

Čtyřiadvacetiletá Dánka Louisa Vestagerová Jespersenová a osmadvacetiletá Norka Maren Uelandová se vypravily na horu Túbkál a postavily si stan poblíž obce Imlíl, která slouží jako výchozí bod k výstupu.

Podle norského listu VG policie podezírá z vraždy čtveřici Maročanů, kteří byli identifikováni a slíbili věrnost teroristické organizaci Islámský stát (IS). VG otiskl fotografie tří z nich.

Mrtvé našli Francouzi, kteří odmítli sdělit svá jména a nechat se vyfotografovat, aby nemuseli podávat další svědectví. Dvojice se z Maroka vrací domů ve čtvrtek. Žena řekla VG, že v pondělí ráno panoval v okolí Imlílu klid a že neviděli žádné jiné evropské turisty. „Byl to hrozný šok, chtěla bych na to zapomenout," řekla o prvním pohledu na otevřený stan dívek.

Francouzi prý scénu vyfotografovali, aby mohli policistům ukázat, co našli. „První člověk, na nějž jsme narazili, nemluvil anglicky ani francouzsky. Snažili jsme se mu to vysvětlit, ale nerozuměl. Šli jsme dál a našli muže, který mluvil francouzsky, nakonec jsme zavolali policii," sdělila francouzská turistka, která je stejně stará jako mrtvá Norka.

Na internetu se objevilo video, které údajně vraždu zachycuje. Zabývá se jím norská policie. Podle VG je na něm doklad totožnosti jednoho z podezřelých a také záběry Imlílu. Bezpečnostní kamera v Imlílu zachytila v pondělí v noci po třetí hodině ráno tři prchající muže.

Dánské ministerstvo zahraničí vydalo varování před cestami do Maroka s tím, že je nebezpečí terorismu a kriminality. Už v minulosti úřad nedoporučoval chodit do marockých hor jednotlivě, ale využívat místních průvodců a chodit ve větších skupinách.

„Existují náznaky, že tato vražda měla politický motiv a že je teroristickým činem. Jsem rozhořčen a znechucen, distancuji se od takových barbarských a bestiálních činů," sdělil dánský premiér Lars Lökke Rasmussen.

babickavenus ( 27. prosince 2018 04:19 )

Dvě hezké mladé ženy a stan, v nějaké psí pr☆eli, to by nemuselo dopadnout dobře, ani tam, kde nejsou žádní abu akbaři...

babickavenus ( 27. prosince 2018 04:10 )

Brutální znásilnění,zamaskované vraždou za IS. Jeden z pachatelů měl néjakou vazbu na IS, ale ten nebyl u znásilňování. Stan si vedle stanu turistek, postavili tŕi muži. Těch dalších 9 zatčených jsou příbuzní těch "táborníků" V marockých věznicích, jsou pachatelé znásilnění, vždy pouze jen na pár dní, než je ostatní demontují...teroristé jsou privilegovaní a mají respekt spoluvězněných. I Maroku se hodí tvrdit, že šlo o ter.čin. Připustit, že šlo o kriminální čin místních kozomr☆ů, by je značně obral o přijíždějící turisty.

santusof ( 25. prosince 2018 02:14 )

DLE JEJICH ROZLÍTANÝCH FOTEK VŠUDE MOŽNĚ JEN SVÉMU OKOLÍ JISTOJISTĚ DOKAZOVALY, ŽE SE JIM PŘECI TAKOVÉHO NIC NEMŮŽE STÁT, ALE ONO EJHLE , POKUD JE ZNÁSILNILI, TAK DOSTALY SVÉ.... A MYSLELY, ŽE JE FAJRONT...ALE NEBYL......

hejpockej ( 22. prosince 2018 23:50 )

jen idiot jede v dnesni dobe do Maroka, Egypta a jinych slimackych hoven... jestli idiotum to za to stoji se predvadet ze na to maji, tak at jim tam palici uriznou...

hejpockej ( 22. prosince 2018 23:48 )

"Už v minulosti úřad nedoporučoval chodit do marockých hor jednotlivě, ale využívat místních průvodců a chodit ve větších skupinách".... takze si tyto chytralky za to muzou sami… Pouceni pro Ceske turisty, pokud nechcete prijit o hlavu, cestujte jen po Cesku, a pokud se Vam neco v cizine stane, neskuhrejte, bude to diky vasi volbe...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání