Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Elitní kriminalista o popravě pumpařky Jany (†58): Byli to bezcitní psychopati! Účastnila se loupeže žena?

Autor: chal, ČTK - 
4. prosince 2018
11:15

Pachatelé loupežného přepadení, při kterém jeden z nich zastřelil čerpadlářku Janu Š. (†58), jsou od pondělí stále na útěku. Kriminalisté pracují s verzí, že druhou pachatelkou byla žena. Tuto domněnku podpořil i bývalý elitní vyšetřovatel Josef Doucha. 

Vyšetřovatelé prověřují desítky poznatků. „Na základě vyhodnocení kamerových záznamů, jakož i prováděného šetření a poznatků od osob, které se nám ozvaly na základě zveřejněné výzvy, vyšetřovatelé pracují s verzí, že se může jednat o smíšený pár, tedy muže a ženu,“ potvrdil Blesk.cz policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

 

Tuto možnost zmínil i bývalý elitní vyšetřovatel Josef Doucha v rozhovoru pro televizi Prima. „Zvláštní pohyb jednoho z pachatelů, ten rozkoordinovaný taneční krok, napovídá, že by to nemusel být muž, ale žena,“ řekl. „Zmateně pobíhala a brala věci z regálů. Nedá se vyloučit, že svou roli mohly sehrát i drogy,“ dodal.

Podle Josefa Douchy se nejednalo o dvojici zkušených lupičů. „Nicméně jde o velice bezcitné a zřejmě psychopatické osobnosti. První z pachatelů hned po vstoupení do provozovny natáhl zbraň a nabil si náboj do komory,“ popsal bývalý kriminalista.

„Domnívám se, že ten člověk prostě přišel střílet,“ sdělil Josef Doucha s tím, že u takových přepadení většinou pachatelé ani nejsou ozbrojeni skutečnými zbraněmi, ale používají například plynové pistole nebo makety. Vražda Jany Š. je tak za posledních deset let v Česku prvním loupežným přepadením, kdy lupiči zabili obsluhu.

Video  Policie zveřejnila video z čerpací stanice Veltrusy.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Kriminalisté nepátrají po automobilu, navíc v pondělí zajistili stopy vedoucí od benzinky přes pole pryč, je tak pravděpodobné, že lupiči na místo a z místa odešli pěšky. Jelikož je dvojice stále na svobodě a očividně se jedná o velice nebezpečná individua, žádá policie veřejnost o pomoc při pátrání.

Velmi cenné mohou být záznamy kamer z automobilů, které kolem čerpací stanice v danou dobu, tedy mezi půl třetí a třetí ráno v pondělí, projížděly. Důležité jsou i záběry z vnitřku benzinky. Policisté doufají, že pachatele může někdo poznat podle oblečení nebo stylu chůze. Případní svědci mají kontaktovat číslo 158.

Případ vyšetřují policisté jako vraždu, v případě odsouzení hrozí pachatelům trest 15 až 20 let, případně i výjimečný trest.

pepen ( 5. prosince 2018 08:18 )

Určitě by se měl obnovit trest ,,SMRTI,,..takový kreténi zfetovaný -kteří dokáží zavraždit člověka kvůli 10 tisícům...nemají právo žít !!!!

karima ( 4. prosince 2018 23:32 )

Taky mě hned napadlo, že je to žena nebo adolescent. Divné je, co sebral(a) pod tím pultem, do toho konkrétního místa hrábl(a) najisto. Jako kdyby věděl(a) co tam obvykle bývá, na kartony s cigárama to moc nevypadá. Ta dvojice je dost nápadná i v kuklách, snad je práskne někdo z komunity. A myslím si, že je ta zavražděná paní znala a nebyli tam poprvé. Je to hnus co nám tady V. Havel zanechal, zrušením trestu smrti počínaje. Kriminály praskají ve švech, ožralí bezdomovci a feťáci jsou čím dál drzejší, o cikánech a světských nemluvě.

karima ( 4. prosince 2018 23:07 )

Přesně tak.

matylda-rut ( 4. prosince 2018 19:02 )

Drž hubu,ne.ser se do lidí. Beznázorový kriple.

matylda-rut ( 4. prosince 2018 18:59 )

Ty arogantní čundráku ponech si moudra pro sebe,nikdo na ně není zvědavej,názor žádnej,jen pindáš a navážíš se do diskutujícich.Když je chytěj,pak asi potřebujou otisky jako důkazy,neeeeeeeee,demente.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání