Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Sousedé popravené Jany Š. (†58) truchlí: Vždy uměla potěšit!

Autor: vet, dce, mv - 
4. prosince 2018
05:00

Bez jediného zaváhání… Během čtyřiceti vteřin připravili dva zakuklení muži vnoučátka o babičku. Výstřelem popravili čerpadlářku Janu Š. (†58) u Miřejovic nedaleko Veltrus. Brali peníze, cigarety… Noční služba vyšla na Janu Š. na první adventní neděli, na dobu, kdy se rozsvěcejí vánoční stromečky, lidé začínají společně zpívat koledy a těší se na svátky. Ty rodina s maminkou a babičkou už neprožije.

V pondělí kolem půl třetí ráno vtrhli na pumpu dva muži. Přes obličej měli černé kukly, rukavice. První oblečený do šedé mikiny a černé bundy do prostor obchodu doslova vběhl. Přitom natahoval zbraň. Zaskočené Janě Š. podle policií zveřejněného videa nedal šanci. Chladnokrevně vystřelil do místa vedle pultu a vzápětí znova pistoli natahoval.

Co se odehrálo v následujících okamžicích, se lze jen domýšlet… „Žena střelným poraněním na místě podlehla,“ sdělil policejní mluvčí Zdeněk Chalupa. Za kolegou se klátivou chůzí oživlých mrtvol připotácel kumpán oblečený celý v černém. Trhavé pohyby nasvědčují, že mohl být zdrogovaný. Zpod pultu zmateně vytahoval cigarety a vzápětí se dal na útěk. Záběry kamery dál ukazují, jak jeho společník odnáší ze zázemí zřejmě šuple pokladny s penězi.

Na čerpací stanici Jana Š. pracovala přes šest let. Neštěstí zasáhlo místní o to více, že se o smrti oblíbené sousedky dozvěděli v pondělí na pohřbu jejího kamaráda. „Je to strašné neštěstí. Měla děti a už i vnoučata. Její manžel je z toho zdrcený,“ prozradila Blesku žena, která rodinu zná.

Video  Policie zveřejnila video z čerpací stanice Veltrusy.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Janu měli prý všichni ve vesnici rádi. „Byla věčně usměvavá, dobře naladěná. Lidi se i kvůli ní stavovali na téhle pumpě. Vždy rozdávala úsměvy a uměla potěšit,“ svěřila Blesku zdrcená sousedka.

Ještě dopoledne lidé doufali, že mrtvá na čerpací stanici není ona. „Oficiálně nám to nikdo neřekl, tak se modlíme,“ řekli Blesku. Zároveň ale tušili, že jejich modlitba zřejmě nebude vyslyšena. „Byla tam zaparkovaná její červená fabie. Měla to třináct minut od baráku,“ dodal smutně jeden z místních.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, za který pachatelům hrozí až výjimečný trest,“ uvedl Chalupa. Policisté zároveň žádají veřejnost o pomoc.

Vyšetřovatelé uvítají svědectví každého, kdo se v blízkosti čerpací stanice v době činu pohyboval nebo projížděl po této silnici. Někdo by mohl lupiče poznat také podle oblečení či pohybů. Svědci můžou policisty kontaktovat na lince 158.

hnusnejsvet33 ( 4. prosince 2018 14:52 )

Spíš krutá realita...naivo

matylda-rut ( 4. prosince 2018 12:45 )

cilek co si já myslím nebo nemyslím ti může být u prrdele.Vím jak to tu chodí,znám to,tak drž zobák a piš k článku.

valdom_hayzle ( 4. prosince 2018 11:56 )

Já si myslím že to druhé byla holka - v prvních vteřinách na kameře, jak přichází k pultu, tak má podle mě docela zřetelně vidět prsa. A chodí tak blbě, protože má z venku mokrou nebo namrzlou podrážku, která na dlažbě klouže. Proto je taky u vstupu ta krabice na otření nohou...

cilek ( 4. prosince 2018 11:35 )

Pokud si tohle myslíte, musíte být opravdu přihlouplá husička.

odrudne ( 4. prosince 2018 11:26 )

Podle chůze to druhé mohla být žena a měla větší boty aby se nepoznalo že je žena podle bot-a proto ta liknavá chůze.Budou ty hadry a boty o pár km někde pohozené či schované v křoví.Jinak většinou když takhle zavraždí chladnokrevně člověka tak je možnost že zavraždí nakonec i toho co šel s ním aby to nevykecal....Na jeho čí její místě bych šel vše říct dokud žiji.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání