Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Gang znásilnil a umlátil studentku Hannu: Propásl jsi sex, chlubili se vrazi kumpánovi. Jejího přítele tloukli do hlavy cihlami

Autor: ital - 
17. října 2018
09:41

Studentka Hannah Cornelius (†21) a její kamarád Cheslin Marsh (22) si povídali v autě, když je obstoupili čtyři ozbrojení násilníci a pod výhrůžkami je okradli a unesli. Mladíka ztloukli cihlami do bezvědomí. Dívku znásilnili a kamenem ubili k smrti.

Děsivý čin se odehrál v jihoafrickém městě Stellenbosch v květnu 2017. Vynikající studentka Hannah Cornelius byla večer na zábavě. Cheslin chtěl odjet domů na skateboardu, ale Hannah trvala na tom, že jej odveze autem, aby se nestal terčem přepadení.

Když zastavili u jeho bytu, chvíli ještě v autě povídali. Najednou je obstoupili čtyři muži a dívce přiložili skrze otevřené okénko k hrudi šroubovák a chlapci nůž k zádům. Oba pod hrozbou zabití okradli. Mladíka pak zavřeli do kufru auta a s oběma oběťmi odjeli nakoupit drogy.

Později zastavili u lesa, kde vytáhli Cheslina z auta a odvlekli jej do houští. Tam mu nařídili, aby položil hlavu na kámen, přičemž jej do ní několikrát udeřili cihlami. V domnění, že je mrtvý, zanechali jej na místě a odjeli.

Cheslin však jako zázrakem přežil. „Ztratil jsem vědomí, a když jsem se probral, cítil jsem v celém těle nesnesitelnou bolest. Když jsem naposledy slyšel Hannah, její hlas zněl velmi slabě a řekl bych, že byla vystrašená,“ říká Cheslin, jemuž se podařilo doklopýtat k nejbližšímu domu a zavolat pomoc. Tam se dozvěděl, že po něm už dávno pátrají.

Policie nalezla tělo Hannah v křoví poblíž místních vinic, kam ji násilníci odtáhli, znásilnili a poté k smrti ubili kamenem. Čtveřice mužů identifikovaných jako Vernon Witbooi (33), Geraldo Parsons (27), Nashville Julius (29) a Eben Van Nieberk (28) poté znovu vyrazila do města, kde okradli ještě minimálně 4 další ženy. Ukradené auto však zaregistrovala policie a začala honička, která skončila dopadením všech čtyř členů gangu.

Jeden z obviněných, Witbooi, řekl: „Šli jsme do města jen se podívat, co bychom mohli získat.“ Sám prý zůstal u auta a kouřil, zatímco jeho společníci vedli chlapce do lesa. „Řekli mi, že ho jen svázali a nechali tak, aby ho ráno někdo našel,“ dodává. Stejně tak se prý vůbec neúčastnil znásilnění dívky. „Když jsme jeli pryč, říkali mi kluci, že jsem prošvihl sex s tou dívkou. Říkali mi, že ji jen svázali a že ji ráno najdou dělníci.“

Všichni čtyři teď čelí řadě obvinění včetně vraždy, únosu, krádeže a znásilnění. Cheslin Marsh po útoku utrpěl četná zranění hlavy, po nichž mu zůstanou viditelné jizvy. Rovněž neslyší na jedno ucho. Z hrozného činu si stále nese trauma,  a dokonce odmítl vrátit se na studia.

Hannah prý byla skvělou studentkou a premiantkou ve škole a také dcerou soudce a právničky, Willema a Anny. Oba rodiče tragicky utonuli asi 10 měsíců po smrti jejich dcery.

Podle posledních statistik prý v Jižní Africe dochází v průměru za jeden den k 56 vraždám, 110 znásilněním a 45 přepadením v autě.

Pohybovenadany ( 18. října 2018 05:43 )

 Oko za oko , zub za zub.

Koordinator ( 17. října 2018 22:48 )

Njn, zrušenej apartheid. To je ta hlavní příčina vysoké kriminality v JAR. Samozřejmě, že někteří jedinci se mnou nebudou souhlasit a řeknou, že si za to běloši můžou sami. No...vlastně můžou.

iFender ( 17. října 2018 21:13 )

Zivot me naucil,ze je to tak.S "moureninama"jsou jen problemy!Vsechny rasy by mely ,zit oddelene a nebyl by zadny rasismus.Dnes se to mixuje dohromady a ty deti ,ktere se narodili maji dozivotni frustrace a komplexy.Viz.Becker,Madona,etc. Budou to na veky bastardi jednoduse mix.To je realita.

bizon_pepa ( 17. října 2018 20:46 )

Primitivové i k vraždě použili primitivní způsob.

Xeen ( 17. října 2018 18:51 )

Nevím Sores, jestli sis všimla, ale v Česku je 52% žen s volebním právem. Kdybyste chtěly, už dávno jste si do vlády ženu zvolily. A proč to nefunguje? Řeknu ti proč. Když jsem se ptal své příbuzné, koho bude volit za prezidenta, odpověď byla Topolánka. A na dotaz jestli se jí líbí jeho program zněla odpověď "nevím co má za program ale oblíká se nejlíp ze všech kandidátů"). Ženy nejsou ve vládě, protože jiné ženy je tam nevolí. Nic z toho není vina chlapů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání