Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vražda další dívky (†17) otřásá Německem. Našli ji v ubytovně uprchlíků

Autor: Darina Jíchová - 
3. prosince 2018
14:10

Tělo pohřešované sedmnáctileté dívky bylo nalezeno v ubytovně pro uprchlíky v západoněmeckém městě Sankt Augustin, nedaleko Bonnu. Policisté uvedli, že případ vyšetřují, ve vazbě mají devatenáctiletého mladíka s keňským pasem, informoval místní deník General-Anzeiger.

Dívka, jejíž jméno nebylo zveřejněno, zmizela minulý pátek z města Unkel. Rodičům řekla, že jede za kamarádkou do Bonnu, na místo setkání ale nedorazila. Rodina ohlásila její zmizení, policisté nejprve objevili dívčinu kabelku a oblečení na břehu jezera Sieglarer poblíž ubytovny. Její tělo pak našli uvnitř zařízení.

Do pátrání po zmizelé bylo zapojeno na 150 policistů a hasičů. Nasezeni byli i potápěči, kteří prohledávali jezero, vrtulník s termovizní, drony a psi.

Policie: Dívka svého vraha znala

Policisté případ řeší jako vraždu, domnívají se, že dívka v ubytovně navštívila zadrženého mladíka. Pracují s teorií, že vrah a oběť se znali. Podezřelý má keňský i německý pas, jeho přesný původ zatím nebyl zveřejněn. Vyšetřovatele na mladíkovu stopu přivedla sociální média.

Policejní mluvčí uvedl, že bude průběžně informovat o vývoji případu. Němečtí policisté v posledním roce vyšetřovali několik obdobných případů. V květnu otřásla společností vražda a znásilnění čtrnáctileté Susanny F. z Mohuče, z činu byl obviněn migrant z Iráku.