Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Terezu ve vězení zlomili: U soudu se rozbrečela! Blíží se konec

Autor: dce - 
27. listopadu 2018
16:37

V úterý se v pákistánském Láhauru pro Terezu H. (22) opakoval už téměř každodenní výlet k soudu. Mladou Češku zde soudí za pašování drog. Jednání se táhnou už od ledna, kdy byla Tereza zatčena, a rozsudek stále nikde. Atmosféra začíná být napjatá, a tak není divu, že se Tereza po posledním jednání rozplakala.

Tereza strávila v pákistánském vězení již bezmála rok a pomalu to vypadá, že se tíha situace začíná podepisovat na její psychice. Ačkoliv k soudu ve většině případů přichází s úsměvem a vtipkuje se svým kordonem úředníků a právníků, realita asi bude jiná.

Právě to se ukázalo na jednání v úterý. I tentokrát Tereza nakráčela k soudu s úsměvem, jenže karty se obrátily, když vyšla ze soudní síně. Před novináři se rozplakala a jen marně se pokoušela nenápadně utřít slzy. Její právník se ji snažil utěšit, a dokonce se mu podařilo ji přimět k úsměvu.

Jenže jak dlouho jí úsměv vydrží? Podle pákistánských médií by rozsudek měl být znám do konce roku. Ale něco podobného sliboval soudce již dříve - tehdy určil konec října, který viditelně propásl... Podle Ministerstva zahraničních věcí to ale začíná vypadat nadějně.

„Žalobce i obhájce přednesli finální argumenty a ve středu 28. 11. by mohlo být soudcem stanoveno datum rozsudku," řekla Blesk.cz mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Michaela Lagronová.

Podle serveru Pakistanaffairs Tereza svůj pláč vysvětlila tím, že už je unavená z neustálého protahování soudních jednání a nejistoty s tím spojené. Té už bude očividně ale brzy učiněna přítrž!

Zatím se nedá s jistotou říct, zda bude verdikt v Terezin prospěch či zda skončí na dlouhé roky v místním vězení. Státní zástupce minulý týden podal na Terezu další obžalobu, jenže to trošku vypadalo jako snaha o pozdržení soudu. Podle jednoho z místních právníků totiž žaloba nemá dostatek důkazů, aby byla Tereza skutečně odsouzena.

Terezu zadrželi na letišti v Láhauru celníci při třetí kontrole. V jejím kufru objevili devět kilogramů heroinu, který měla odvést do Spojených Arabských Emirátů a odsud do Irska.

blabolimtakatak ( 28. listopadu 2018 10:40 )

Přesně tak, kdyby si žila nad poměry svou šikovností, chytrostí a pracovitostí, tak jí to přeju pašeračce drog a schlapce přeju stejně od pákistánský kriminál!

blabolimtakatak ( 28. listopadu 2018 10:36 )

Jo, "velká budoucnost" ji čeká takovou jen tak někdo nemá.

blabolimtakatak ( 28. listopadu 2018 10:34 )

Proč je tu ta schlápota každý den?? už aby seděla a tohle přestalo!

beztedoprdele ( 28. listopadu 2018 08:21 )

Bože, přece nikdo nevěříte, že ta prostitutka je nevinná,kolik životu by bylo zmařeno, zavřít až z černá a navíc krutý kriminál, žila si jak prase v žitě,kolik je rodin kde rodiče poctivě pracují a přesto nemohou dopřát dětem všechno a taková mrcha si žila nad poměry.A ještě by chtěla propuštění z kriminálu.Má co nabídnout, roztažnoška.

Pohybovenadany ( 28. listopadu 2018 02:45 )

Na Vánoce bude doma 🎅🏻😍🎅🏻🥰🎄. A pak ji čeká velká budoucnost . Nejvíc uz dopředu lituji Simonu, tu v pekle čerti om//dají !! !👹👿👹

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání