Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tereza neztrácí úsměv, přestože...: Záhadná nemoc Češky viněné za pašování drog

Autor: dce, ČTK - 
2. června 2018
16:01

Už potřetí se Tereza H. (22) tento týden objevila před soudem v pákistánském Lahore. Po dvou odročených jednáních byly v sobotu na plánu výslechy svědků z řad celníků, kteří Terezu zadrželi na letišti s kufrem plným heroinu. Tereza jako vždy přišla k soudu s širokým úsměvem na rtech a perfektním make-upem včetně nové manikúry. Podle mluvčí ministerstva zahraničí ale Tereza trpí nemocí, na kterou musela dostat léky.

Pravidelné návštěvy soudu jdou Tereze patrně k duhu - vypadá to, že když ji pronásledují kamery, pečuje o sebe čím dál více. V sobotu dorazila již potřetí během jednoho týdne k soudu a opět vypadala perfektně upravená, a to včetně nové manikúry.

Pondělní soud byl odročen kvůli stávce soudců, ten středeční pro změnu kvůli vytíženosti Terezina soudce. V sobotu byl na plánu výslech svědků z celnice, ani nyní se ovšem soud nekonal. Tentokrát kvůli nepřítomnosti právního zástupce spoluobviněného muže. Jeho advokát má totiž dovolenou. Jednání bylo odročeno na 12. června.

Podle mluvčí ministerstva zahraničí Ireny Valentové je po fyzické stránce Tereza v pořádku, ale... "Máme informace o tom, že má nějakou formu alergie, je to asi reakce na horké počasí, které v Pákistánu teď panuje. Dostala na to léky a měla by být v pořádku," řekla mluvčí Blesku.

Pákistánští celníci ženu zadrželi 10. ledna, údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Devět kilogramů drogy našli celníci v ženině kufru. Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle českého ministerstva zahraničí zpravidla neuplatňuje vůči cizincům.

KontraZeman ( 3. června 2018 00:00 )

A není to LAMA?

hasickajana ( 2. června 2018 18:27 )

"Vážení redaktoři" - světe div se - slovo manikůra neexistuje. Jen manikúra.

vlasta1 ( 2. června 2018 18:23 )

Tak to se tak již stává v base že člověk onemocní někdy i na to zemře ale každý se tam dostal svým přičiněním. Takže není co řešit.

vendik3 ( 2. června 2018 18:12 )

 Mají chudince Terezce když je takové vedro přidělit nějakého černouška který by ji ovíval palmovým listem.

KontraZeman ( 2. června 2018 18:03 )

Tak ať tam zůstane a není v podstatě co řešit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání