Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie dopadla uprchlého vězně (39). Stihl se na útěku vloupat do chaty?

Policisté dopadli uprchlého vězně Marka O.
Policisté dopadli uprchlého vězně Marka O.  (Autor: Policie ČR)
Autor: rc, ČTK - 
28. října 2018
11:46

Policie v sobotu dopadla uprchlého vězně Marka O. (39), který si odpykává trest ve Věznici Rýnovice. Uprchlík odešel ve čtvrtek z nestřeženého pracoviště v Jablonci nad Nisou.

Strážci zákona v sobotu dopadli uprchlého vězně Marka O. Devětatřicetiletý vězeň si ve Věznici Rýnovice, kde seděl i omilostněný Jiří Kajínek, odpykává trest za majetkovou trestnou činnost. Policie po něm pátrala od čtvrtka odpoledne, kdy odešel z pracoviště v Jablonci nad Nisou. Muže policisté našli v zahrádkářské kolonii v Tanvaldu, pomohly jim informace od veřejnosti. ČTK to řekla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

„Ještě budeme zjišťovat, zda má na svědomí vloupání do rekreační chaty ve Smržovce," uvedla Šrýtrová. Policie ho podezírá, že se dnes nad ránem vloupal do domu v chatové oblasti ve Smržovce nedaleko Jablonce. „Pachatel se do rekreačního objektu dostal po násilném překonání okna, avšak byl vyrušen majitelkou objektu. Z chaty nestihl nic odcizit a dal se na útěk," uvedla Šrýtrová.

Policisté podle ní poté začali ihned propátrávat okolí chatové oblasti. „Do pátrací akce byly zapojeny na dvě desítky policistů včetně dvou policejních psovodů se služebními psy. Na místo byl povolán dokonce i vrtulník s termokamerou, který propátrával nejen samotnou chatovou oblast, ale i okolní lesní porost," řekla mluvčí policie. Toto pátrání ale bylo neúspěšné.

Uprchlého vězně se podařilo zadržet kolem 14:00 v Tanvaldu, který se Smržovkou sousedí.

jasnovidec01 ( 25. října 2018 22:47 )

ty jsi pacient Bohnic ???? nebo jsi si něco šlehnul ?

Nezadat ( 25. října 2018 22:40 )

To je neskutečný jak je blbá ta co pomáhá a chrání,že nepoznala přeoperovaný rypák kokooota jak ho pan president nazval a vystihl to špatně,ne kookot,ale totální americkzapadní evropa co nás vyžrala a vyžírá do doby než opět půjdeme zacinkat,ale tentokrát bych necinkal.ale pouze použil konopný provaz a modlili se,že nás od toho svinstva co nás už zradili 1938 opět zachrání Rusko v dohledné době před nátlakem západu nás přijmout inženýry IQ 3.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání