Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Štěně se chtělo jen ohřát pod autem: Řidič ho málem usmýkal k smrti

Autor: dce - 
25. října 2018
16:16

Drastické fotografie sdílel slovenský útulek na Facebooku. Vážně popáleného pejska se naštěstí podařilo zachránit. Pro jednou ovšem nejde o oběť šíleného týrání – štěně zalezlo pod auto patrně proto, aby se ohřálo. Jenže řidič o psovi nevěděl a rozjel se…

Laky, jak pracovníci slovenského útulku pejska pojmenovali, se podruhé narodil. V úterý odpoledne zalezl pod auto, které stálo v jedné z ulic v Michalovcích – chtěl se ukrýt před nepřízní počasí, možná se i ohřát od motoru. Jenže to byla chyba.

Zvíře se zaseklo pod vozem a nemohlo vylézt, ani když se auto rozjelo. Řidič, který o pejskovi neměl ani tušení, s ním dojel až před místní obchodní centrum, kde zjistil, že má pod autem živého tvora.

„Neztratil duchaplnost a kontaktoval městskou policii, která mu přišla na pomoc a psíka společnými silami vyprostili z auta. Majitel vozidla ho následně ochotně odnesl na veterinární kliniku Animal v Michalovcích, která kontaktovala útulek,“ popsali pracovníci útulku.

Otřesně popáleného pejska na veterině okamžitě ošetřili a stále o něj pečují. „V případě psíka Lakyho šlo o nešťastnou náhodu, která naštěstí pro pejska neměla smrtící následek,“ dodali pracovníci útulku. Podle posledních zpráv už pejsek není v ohrožení života, jeho rekonvalescence ovšem bude dlouhá a finančně náročná. Pomoci mu můžete i vy příspěvkem na účet útulku.

mak ( 25. října 2018 19:07 )

 Proč ho neuspali?

bibijana ( 25. října 2018 18:02 )

naidka:

dragomira ( 25. října 2018 17:54 )

Chudák pejsek.... Proč tam nemohl být radši Kalousek?

naidka ( 25. října 2018 16:36 )

V tomto případě nemůže nikdo nic namítat. Řidič ho nemohl pod autem vidět a pro jeho záchranu udělal, co se dalo. Otázkou je, proč se pes neohříval u pána doma namísto pod autem na ulici.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání