Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Strychnin a podřezávání přímo v ulicích: V dovolenkovém ráji Čechů se zbavují toulavých psů bestiálním způsobem

Autor: dce - 
19. října 2018
06:00

Češka Barbora žijící v Egyptě na sociálních sítích upozorňuje na otřesné zacházení s toulavými psy v zemi. Místní je podřezávají a tráví přímo v ulicích měst, těla zde nechávají ležet jakoby pro výstrahu. Otřesné fotografie jsou vhodné pouze pro lidi se silným žaludkem.

„Tohle se děje za hradbami all-inclusive resortů," upozorňuje Barbora na Facebooku. Její příspěvek s fotkami brutálně zabitých psů sdílely již tisíce lidí. Všichni do jednoho jsou šokovaní a zhnusení. „Tohle podporujete, když za nimi jezdíte na dovolenou," vykřikují mnozí milovníci zvířat.

Vybíjení toulavých psů má na svědomí egyptská vláda a místní veterinární správa. Těm má podle místních médií dodávat nepravdivé statistiky o počtech psů Vedoucí ústřední správy jatek a veřejného zdraví, Hassan Gaawini. Naznačují, že jde o jakousi osobní vendetu vůči zvířatům, možné ovšem je, že z celé věci má také finanční zisk, protože vybíjení psů zařizuje on sám.

„Mnoho Čechů každoročně volí Egypt pro své dovolené - myslím, že mají právo znát pravdu, co se tu opravdu děje a co Egypt znamená, protože tohle nejsou ojedinělé extrémní obrázky - tohle je teď naprosto běžné! Svoji návštěvou v žádném případě nepodporujete chudé lidi v Egyptě, nýbrž vládu. Myslím, že asi všichni vědí, kam jdou hlavní peníze z turismu...," píše Barbora.

Veterináři ve městech rozhazují maso otrávené strychninem poblíž míst, kde se toulaví psi zdržují. Strychnin se používá jako jed na krysy, způsobuje křečovité stavy, které ve velmi krátké době vyústí ve smrt. Jinde psy střílí nebo podřezávají přímo na ulicích. Některé ubijí k smrti. Těla má pak odvážet veterina k asanaci, často ale končí na skládce či zůstávají v ulicích.

nemocna ( 26. října 2018 00:55 )

Svi,,ně bezcitní postřílet je všechny, nezaslouží si vůbec žít, chudáci takový krásní pejsci a fenka jak zuboženě smutně kouká na svá mrtvá štěňata, být tam tak by se to nestalo, raději bych si je vzala, podřezat všechny musli...ma.ky, nikdy na dovolenou tam nepojedu už co se tam děje lidé co tam byli na dovolené byli otráveni, zabiti, vykucháni něž zaslali těla zpět do naší země, ne a stokrát ne žádné migranty tady nechceme ani děcka prý sirotky cha cha a potom najednou mají rodiče a ty budou chtít za nimi k nám, at se postarají oni tam, my máme svých dost, raději dovezte ty chudáky psy než děcka a o ně se hned postaráme!!

cotoje ( 20. října 2018 08:17 )

Však do Egypta a mezi muslimáky lezete všichni jak jeblí pořád

naidka ( 19. října 2018 15:11 )

V Egyptě žádný.

naidka ( 19. října 2018 15:08 )

A kde se tam ty smečky toulavých psů asi tak vzaly? Stát se stará jen o turisty, ale aby pochytali toulavé psy a nenechali je živořit na skládkách, to ne. Mimo turistické rezorty vládne bordel a špína, nikdy bych tam na dovolenou nejela.

mak ( 19. října 2018 14:40 )

Ukecany ochrance odvézt, nejlíp s jejich malýma dětma, par km za město mezi smečky toulavych agresivnich psů plných oradiviny, blech a jiných nemoci. Pak se smi k problematice vyjadřovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání