Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Supermarket prodává štěňata v klecích, další zvířata živoří bez čisté vody

31. srpna 2018
15:58

Hrůzný výjev čeká na návštěvníky supermarketu ve slovenské Žilině. Uprostřed obchodu jsou totiž vystavená štěňata na prodej v klecích. Další zvířata živoří v akváriích bez napajedel a v hrozných podmínkách. Upozornili na to ochránci zvířat.

Štěňata v klecích se mají prodávat v "chovatelských potřebách" v jistém žilinském supermarketu mezinárodní značky. "Myslela jsem, že mě nic už nepřekvapí, ale tohle mě dostalo," popsala návštěvnice, kterou výjev v obchodě upřímně šokoval.

Žena rovněž nafotila, v jakých podmínkách musí žít další zvířata, které supermarket prodává v akváriích. "Žádné napájedlo na vodu a hrozné podmínky. Prodavačky jsem se ptala, jestli je to normální, a bylo mi řečeno, že když mám problém, mám se obrátit na někoho jiného," dodala.

Snímky na svých facebookových stránkách zveřejnili ochránci zvířat ze skupiny STOP týrání - tvrdší tresty. Příspěvek u lidí vyvolal bouřlivou reakci. "Chudáci, to je otřesné. Je toto vůbec možné?" ptá se jedna z žen a další se diví, že podobný prodej už dávno není zakázán.

Není to však poprvé, co si lidé na prodej zvířat v žilinském supermarketu stěžují. Na místě už dokonce několikrát zasahovala veterinární správa. Při kontrole však nebylo zjištěno žádné porušení zákona. "Fenka bylo umístěna v čistém kotci, kde měla pitnou vodu a granule. Fenka je vícekrát denně venčená, nejevila klinické pžiznaky onemocnění ani poruchy stravování," vysvětlila v jednom z odůvodnění žilinská veterinární správa. O tom, v čem musí zvířata celý den být a kam je zaměstnanci dávají na noc, se však úřad nezmiňuje. Na hrůzné snímky se můžete podívat v galerii pod článkem.

bibijana ( 31. srpna 2018 20:42 )

cznb - nevíš, co mluvíš! Moje fenka, protože jsem ji zavčas nenechala kastrovat, teď má rakovinu mléčných žláz. SLovensko je jedním z nezrůdnějších států, kde týrání,množení a tento typ prodeje ubohých zvířat je prostě normální. Zákonodárci, policie i veterináři to prostě neřeší.Supermarket - napište aspoň, který to je!!!

cznb ( 31. srpna 2018 19:32 )

Se divím, že poblázněná ochránkyně rovnou zvířata v obchodě nevykastrovala, to je dnes takové modní zaklínadlo, proto u mě skončila Ikea, za propagaci mrzačení zvířat kastrací.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání